DEMOKRASI AYIBININ MÜTEMMİN CÜZ'LERİ
RAMAZAN TÜLÜ

RAMAZAN TÜLÜ

KUYUYA ATILAN TAŞ

DEMOKRASI AYIBININ MÜTEMMİN CÜZ'LERİ

08 Şubat 2020 - 21:37


Bilindiği üzere bulunduğumuz süreçte CHP'nin İl Kongreleri yapılıyor...
Daha önce yapılan İlçe Kongrelerinde olduğu gibi bir kaç müstesna il dışında çoğu ilde kongrelere tek adayla gidiliyor. Yani rerakabet olmayaınca heyecan da olmuyor. 
Demem o ki; Mustafa Kemal'i anlayamayanlar, Laiklik terimini ağzına almayanlar, Devrimci ruhunu kanıksamayalar ancak bu tür yöntemlere (ayak oyunlarına) tevessül eder. Seçimin sonucu seçimden haftalar önceden belli zaten...
 Seçilecek (Çok çok pardon atanan ) kişi. "Benim durumum nasıl olsa garanti" diye, fazla bir efor harcamasına gerek kalmıyor. Hatta kongreye yapay da olsa bir heyecan katılmak istenecektir. Basının belli şahsiyetleri gelecek görüntü alacak, röportajlar yapacaktır. Partinin bazı ileri gelenleri konuk olarak katılacak, Belli kişiler kürsüye çıkacak süslü laflar edecek ve izleyenler alkışlayacak, en çok alkış alan daha az alkış alana hava basacak. bazı üyeler/delegeler, ünlü(!) kişilerle yakın temas fotograflar çektirip/selfi yapıp facebookta paylaşılacaktır..
 Kongre salonları Bayrak ve balonlarla süslenecek, Kongre binası önünde köfteciler ve davul-zurnacılar günlük fırsattan yararlanıp üç beş kutuş kazanma telaşı yaşacaklardır. Dışarıdan gören  ya da Kongre Binasının önünde geçen şahıslar bir şeyler olduğunu görecek ve meraktan soracaktır ne olduğunu, Ona CHP kongresi var denecektir o da hımm deyip içerde ciddi işler ve şeyler(!) olduğunu zannedecektir. 
CHP'nin ezilen ve sömürülen halk kitlelerinin umudu olmasına mani olup hep kronik Anamuhalefet Partisi olarak kalmasından yarar uman çevrelerin tasarımıdır bu yaşanılan olgular. Mahalle delege sürecinden başlanıp ilçeler ve il kongrelerinden sonra Partinin Genel Kurulunda hitama eren bir süreçtir bu.  Amaç dizayn edilmiş delegeler ile istenilen kişilere belli görevlere getirilir. 'Ben seni seçtim bak, sende beni ve benim işaret ettiğim kişileri seçeceksin! mantığı egemendir. 
Süreç bittikten sonra  yine hüsran, yine umutlar boşa, zira tüm delegasyon süreci ve tek adaylar ile gidilen ilçe ve il kongrelerindeki amaçta bu zaten...
Kemal Kılıçdaroğlu tekrar genel başkan olacak, etrafındaki ve taşrada belli konumlardaki çıkarcı ve makam düşkünleri pozisyonunu koruyacak, ihanetlerinin bedelini yine ezilen ve sürünen geniş halk kitleleri ödeyecektir.
Şimdiden bir sonraki dönemin Anamuhalefetini kutlaya biliriz...
Deniz Baykal'ı Deniz Baykal'dan daha iyi işe yarar birini bulmak için değiştirdiler!!!
Böyle bir süreci tasarlayan üst beyinler, yaşama geçmesi için dahli olan Mahalle delegeleri. İlçe Başkanı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Delegeleri, İl Başkanı ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Kongresinde belirlenen Genel Kurul Delegeleri halkın umumi çoğunluğunca tasvip görmeyen parti üyelerince özde onanmayan, 'Çarşaf Liste' yönteminden özellikle kaçınmanın ürünü olan sizler, yukarıda da belirttiğim gibi Mustafa Kemal'in Devrimci ruhunu anlamayıp kanıksamadığınız için Demokrasiye bir katkınız yoktur. Hatta bu halinizle Parti içi demokrasinin bir ayıbı, bir parçası, eski tabirle 'Mütemmin Cüz'ü' yani tamamlayıcı/bütünleyici bir parçası olduğunuzun farkıdamısınız?