Elazığ'da gazeteciydi Aydın'da "on" numara...
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

Elazığ'da gazeteciydi Aydın'da "on" numara zeytinci oldu

19 Ocak 2024 - 12:06

Hep deriz "Aydın'a taşın üstüne kim taş koyarsa bizimde başımızın üstünde yeri var".  Çünkü yatırımı, Aydın'ın gelişmesini öz be öz bir Aydınlı olarak o kadar çok isteriz ki.
Ama maalesef yıllardır,  şu döngüyü kıramıyoruz maalesef, "3-4 Aydınlı bir araya gelince hangi meyhaneye gidelim diye  tartışırken, aynı 3-4 Denizlili bir araya gelince fabrikayı nereye kuralım" diye tartışırlar. Bu yüzden Aydın, Denizli ile İzmir arasında sıkışıp, kabuğunu kıramayan bir türlü marka kent olamayan bir şehir oldu. Ama aslında bu kadar kötümser olmamak için bazı gelişmeler de yok değil, malum kestanemiz, kebabımız tescilli, incirimiz,zeytinimiz  meşhur. Ve şimde bir zeytinci arakadaşımız gazeteci meslektaşımız, aynı zamanda film yönetmenliği yapmış ayrıca film şirketi sahibi.  bir yetenek, olağanüstü beyin fırtınası  daha doğrusu artık yatırımcımız var.  Hem nereden biliyormusunuz, yıllarca terörle mücadele eden sayısını veremeyeceğim kadar şehit veren Elazığ'da sevilen, sayılan, tanınan bir isim olan Oğuzhan Müezzino...Her ne kadar İstanbul'da yaşasada ardında çok güzel izler bırakmış.  Aydın'a geliş sebebi zeytin hikayesi çok anlamlı.  Hoşgeldin Oğuzhan Müezzino. 
Peki ne yaptı ne yapacak Oğuzhan Müezzino ? Kimdir kendisi ? ,
Anlatayım en sonunda yazmam gerekeni önce bir başa yazayım.
FETÖ ile mücadelede  canını verecek kadar en ön saflarda yer alan bir isim. Ölümün ucundan da dönmüş. Bu yüzden devletin özel koruma polisi vererek korunan biri.
O dönem Zaman Gazetesi baskınında  kayyum yöneticisi olarak atanan en önemli ismi. Aslen çok iyi bir araştırmacı gazeteci.
Star TV, Show TV, ATV Akşam Gazetesi, Türkiye Gazetesi, TGRT Haber, Flash TV ve Bengü Türk gibi basın kuruluşlarında yöneticilik yapmış Oğuzhan Müezzino 
2015 yılı 29 Ekim tarihinde İpek Medya Grubuna kayyumlar tarafından yönetici olarak atanmış.
Sonra şöyle bir kafasını kaldırmış, ben daha ne yapabilirim ? demiş. aklına Aydın gelmiş, Aydın gelince zeytini kafasına takmış. Okumuş, araştırmış, şehrin dinamikleri ile bir bir görüşmüş  2021 yılından itibaren zeytin sektörüne girmiş,. Aydının bereketli topraklarında  yaklaşık bin 500 dönüm çalı çırğıdan zor yürünen  bşir alanda zeytinyağı ve zeytin üretmeye başlamış. Gece gündğüz demeden çalışmış. 
Bundan  sonrası önemli, Elazığ'dan gelen gazeteci olarak bilinen Oğuzhan Müezzino 2023 yılında kurduğu markayla  Aydın’da ürettiği zeytin ve zeytinyağı ürünlerini tanıtmaya markalaşma yolunda ufak ama emin adımlarla yürümeye başlamış şimndi de koşmaya... başta ekmeğini yediği  Elazığ olmak üzere  Ankara, İstanbul İzmir, Muğla, Antalya gibi  turizm bölgelerine bayilik vermeye başlamış..
Sultanhisar yakınlarındaki bir bahçeyi kitaplardan okuya okuya, köylülerden dinleye dinleye zeytin üretim merkezine çevirmiş. hem kafasını dinlemiş,- hemde üretmek için enerji depolamış.
Kendisi beni ben de onu sonradan tanıdım, bazen insanlar konuşa konuşa birbirlerini anlayabiliyor. Yanlışı ve doğruyu görebiliyor.  Ben kendisini kutladım, bana yapacaklarını öyle heyecanlı, öyle iştahlı anlattıki etkilenmemek elde değildi. 
Yakında Oğuzhan Müezzino’nun tarlalarından çıkan ürünleri sanırım herkes yakından takip etmeye ve tüketimine başlayacaktır. İnşallah Aydın'da doğup Aydında büyüyen iş insanlarımızda Oğuzhan Müezzino kadar cesaretli, ve yatırımcı ruhlu olurlar. Elazığ'da doğup Elazığ'da büyüyüp Elazığ'a çok şey borçlu ol, gel yatırımını Aydın'a yap. Elazığlıdan çok daha Elazığlı olup, Aydınlı'dan daha Aydınlı olkmak gibi bir şey. Oğuzhan Müezzino'nun yaptığı...  
Hayılı uğurlu bol kazançlı günler sana Oğuzhan Müezzino