METIN YAVUZ'DAN AYDİN SİYASETİ REKTÖR ALDEMİR VE ADÜ
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

METIN YAVUZ'DAN AYDİN SİYASETİ REKTÖR ALDEMİR VE ADÜ

17 Ağustos 2020 - 08:52




Aydın siyaset ve bürokrasi gündemini sarsan açıklamalar AK PARTİ Aydın Milletvekili, aynı zamanda MKYK üyesi Sayın Metin Yavuz'dan geldi. Geçen hafta başbaşa yaptığımız Ege Tv canlı yayınında sorularımızı cevaplayan Sayın Yavuz, ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı daha önce Umurlu Belediye Başkanlığı geçmişi olan diğer Aydın Milletvekili Rıza Posacı'nın aday olmasını istediğini "kendi düşüncem " diyerek söyledi. Gündeme bomba gibi düşen bu açıklama siyasi kulisleri ciddi şekilde hareketlendirirken Rıza Posacı isminin geniş kabul görmesi bu önerinin içi boş ve siyasi çekişme ürünü değil, düşünülmüş ve altı dolu bir hamle olduğunu gösterdi.."Aydın'da 4 vekil ile çalışmalarımızı koordineli  bir şekilde yapıyoruz. Bir olunca çok güçlüyüz ve Aydın a yansıyor." dedi..Öte yandan yine eski Vekil Mehmet Erdem'e bu konuyu canlı yayında sorduğumuzda kendisi Özlem Çerçioğlu'nun şans eseri başkan olduğunu da hatırlatarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için isim belirlemenin erken olduğu yönünde görüş bildirdi. 
Gelelim Metin Yavuz Vekilin canlı yayında söylediği diğer önemli hususa. Yavuz, Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde yaşanan gelişmeleri ve süreçte ADÜ Rektörünün açıklamalarını değerlendirdi. Canlı yayında bu konu ile ilgili soru üzerine, ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir'in açıkça "YALAN" söylediğini ve o koltukta oturan birinden beklenmeyecek derecede sözünün gereğini yerine getirmediğini ve sözünde durmadığını ifade etti. Rektör Aldemir'n YALAN söylediğini bir kaç kez vurgulayan Yavuz Rektöre bu yüzden çephe aldığını söyledi. Aydın'ın göz bebeği üniversiteden bir çok öğretim üyesinin kaçtığını ifade eden Yavuz, YÖK Başkanı ile yaptığı görüşme sonrasında Aldemir'in açıklamalarının yalan olduğunu birinci ağızdan da teyit etmiş. Sürekli gündeme gelen tebdili kıyafet  Diş Hekimliği Fakültesinin  Kuşadası'ndaki birimini kapatma girişimine de değinen Yavuz, bunun da tamamen yanıltmaca ve aldatmacadan ibaret olduğunu ifade etti.

ŞIMDİ BİZ DE BİR KAÇ SORU SORALIM..

Adnan Menderes Üniversitesinden kaç hoca ayrıldı? Özellikle Tıp Fakültesinden kaç doktor istifa etti? Diğer bölümlerden de 'ADÜ'den kaçışlar hızlıca sürüyor' haberleri geliyor. Neden gidiyor bu güzide ve yeri doldurulması çok zor hocalar Sayın Rektör?
Bu arada "Torku'yu getirecem" dediğiniz, reklamını yapıp durduğunuz bir projeniz vardı, ne oldu onun sonucu? Biz boş bir vaad olduğunu, gerçek dışı olduğunu biliyorduk ama sizden duyalım istedik bir de..
Hastanenin de ameliyat yapılamaz hale geldiği dilden dile konuşuluyor, bu doğru mu?
Kuşadası Uluslararası Diş Hekimliği Birimini neden kapatmaya kalktınız. Orayı Kafe'ye çevirmek istediğiniz doğru mu?
Teknokent'in durumu nedir?
Bütün ihaleleri belirli kişileri çağırarak veriyormuşsunuz, doğru mu?
Kaç öğretim üyesine mobing amaçlı soruşturma açtınız?
Silah ruhsatı alamayınca av tüfeği mi aldınız?
Eşiniz terör örgütü PKK destek paylaşımları yapmış sayfasın da ve daha sonra kaldırmış..bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Neyse AK PARTİ ve MHP için bu tür bürokratların ciddi oy kaybına ve Aydın'ın göz bebeği üniversitemizin çökmesine sebebiyet verdiği gözle görünür hale gelmiştir. Bizden uyarması. Gerisi büyüklerimize kalmış!..