HAYAT DEVAM EDİYOR
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

HAYAT DEVAM EDİYOR

21 Mart 2022 - 09:04


     Arkadaşlar farkında mısınız ? Hayat her şeye rağmen devam ediyor. Tüm sıkıntılar, korkular, kaygılar, hastalıklar ve boğuşmalara rağmen hayatın akışı sürmekte. Yaşam devam etmekte, günler, aylar, ömürler geçip gitmekte. Pandeminin korkuları, kısıtlamaları ardından ekonominin sarsıntıları, ardından savaşın sesleri derken kışın şartları da geldi önümüze. Fakat her şeye rağmen umutlarımız, beklentilerimiz, bitmedi. Biliyoruz ki bizleri ve rızkımızı yaratan Allah  nasiplerimizi bize bir şekilde lütfedecek, doyuracak, koruyacak, yaşatacak. 
     Hep kötülük hep olumsuzluklar yok dünyamızda umutlar, yaşamlar, güzellikler, baharlar ve yazlar da var önümüzde. Her zorluktan sonra bir kolaylık var diyen yaradan bizleri sahipsiz başıboş bırakmadı hiçbir zaman çok şükür. Şükür deyince aklıma geldi sahi aslında bir yandan da o kadar çok şükredeceklerimiz var ki saymakla bitiremeyiz aslında. Sabah sıcak bir yatakta güne uyanabiliyorsak, sağlıkla kalkıp bir lokmada olsa bir şeyler yiyebiliyorsak, hastanede, hapishanede, hele de mezarda değilsek ne mutlu değil mi. Birçok sevdiğimiz hala sağ ve yanımızda ise. Bir yere gidebilmek için yürüyecek dermanımız varsa, güzel bir kar manzarasını görecek gözümüz var ve sağlamsa, camı açıp derin bir nefesi içimize çekebiliyorsak ne büyük nimet değil mi aslında. Varsın faturalar yüksek gelsin, varsın borcumuz olsun, varsın bazı şeyler, yada çok şeyler pahalı olsun. Hiç biri akıl ve beden sağlığımızdan kıymetli değil. Eğer çalışma gücümüz varsa bir toplumda birlikte yaşadığımız insanlarımız, yakınlarımız, güçlü bir  devletimiz varsa korkmak üzülmek paniklemek o kadar gereksiz ki. Elbette zorlukların var olduğunu, ekonominin sıkıntıda olduğu gerçeğini kabul ediyorum. Kabul ediyorum ama asla pes etmiyorum, etmiyoruz. Hep birlikte dayanışma ile, sabır ile gayret ile bundan önce tarih boyunca neleri atlattıysak bunları da atlatacağız Allahın izniyle. Karamsarlık, korku biz imanlı TÜRK milleti için egemen ve baskın bir duygu ve durum değildir olmayacaktırda. 
     Önümüzde o kadar çok yapılacak iş, inşa edilecek dünyalar, dokunulacak hayatlar varki. Bunlara güçlü niyet ve gayretle başladığımızda herşeyin daha kolaylaşacağına, bereketleneceğine canı gönülden inanıyorum. Yurdumuzun zenginlikleri, potansiyeli en az üç kat daha nüfusu kaldıracak kadar büyük ve verimli olduğu her anlamda kesin ve nettir. Bize düşen akılcı, bilimsel, güçlü dayanışma ve sistemlerle planlı programlı bir şekilde inanmak,  yola koyulmak, gayret etmek birbirimize, vatanımıza, devletimize sahip çıkarak yılmadan, korkmadan harekete geçmektir. Gerisi gelecektir zaten. 
     Kurtuluş savaşını veren neredeyse küllerinden yeniden doğan bu millet bugünkü şarları ve gücüyle çok kısa zamanda dünyada süper devlet olmaya adaydır. Bunun ayak sesleri dünyada duyulmakta herkes bizi bizden daha iyi analiz ederek büyüklüğümüzü takdir etmektedir artık. O halde niye bu karamsarlık, niye çekiniyoruz, üzülüyoruz ki. 
     Sesi çok çıkıyor diye ihanet odaklarının kurbanı olmayacak kadar özgüvenli, güçlü, sağlam bir milletiz biz. Bundan sonra başkaları düşünsün yeryüzünde hükümranlık sırası adaletimiz, gücümüz, merhametimizle bizde TÜRK milleti olarak.