İYİ GİDİYOR BAZI ŞEYLER
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

İYİ GİDİYOR BAZI ŞEYLER

10 Ocak 2022 - 09:22


     Gündem o kadar dolu ve hızlı gelişiyorki bazı şeyleri kaçırmamak mümkün değil. Kısıtlı Pandemi ortamına rağmen ihracatın değer kazanıyor olması, asgari ücrete zam, yatırımların yapılıyor ve yürütülüyor olması, maaşların zamanında veriliyor olması,yerli aşının devreye sokulması güçlü, büyük devlet olmanın bir göstergesi ve sonucudur aslında.
     Yurt dışı kaynaklı döviz operasyonu ile kitleleri etkileyen ekonomik sorunların bir çok şeyi gölgede bırakıyor olması, hala bazı eksiklerin olması bir anda halkın gündemine ve hayatına oturması sosyal dalgalanmaya sebep olduğuda bir acı gerçektir.
     Vatandaş dövizle birlikte gelen fahiş zamlarla adeta sersemletilmiş, kimyası bozulmuştu. Fakat bununla kalmayıp dövizin gerilemesine rağmen fiyatları düşmeyip aksine kısmen bazı ürünlerde artıyor olması işi daha kötüye götürmektedir. Basit hesapla asgari artışla ve diğer ekonomik tedbirlerle rahatlamayı bekleyen halk verilen faydanın tesirini göremeden eksi bakiyeden devam etmektedir.
     Bu pandemi kaynaklı ekonomik kötü dalgaların dünyadaki etkilerini halka anlatmakta geciken hükümet halka yaptığı tüm destekleri yeterince duyuramadan, kabul ettiremeden döviz operasyonuna yakalanınca emeklerinin anlaşılması iyice zora girmiştir. Dünya ekonomileri de şu anda kan ağlamakta fakat dışarıya fırsat vermemektedirler. Devletlerini soğan patatese, zamlara satmamaktadırlar.
     Her anlamda akılcı ve başarılı tedbirler ve katkılarla büyük gayret gösteren hükümetin iletişimi sağlıklı yürütemeyişi aleyhine olmaktadır. Askeri anlamda her türlü dış ve iç tehditlere anında güçlü cevap veren başarılı iktidar ekonomik savaşta sivil bürokrasisinin hantallığına, gevşek adalet sistemine kurban gitmekte, bazı ekonomik konularda hızlı hareket edememektedir. Fakat bunda da içerdeki fırsatçı, hain, stokçu, yalancı muhalefetin, şer odakların, gizli fetöcülerin içerden darbeler vurduğunu da unutmamak gerekmektedir. Halka gerçek kurşun sıkanla yüzde yüz zam yapan ve geri çekmeyenin de aynı hainlikte olduğu gerçeğiyle hareket edilerek seri bir şekilde müdahale edilmesi gerekirken yumuşak tedbirlerle bu işin gecikeceği bellidir. Darbeci hainlerin kaynaklarına nasıl kayyum atandıysa bu ekonomik darbeci üç harflilere ve stokçulara da kayyum atanması, millileştirilmeleri acilen  gerekmektedir. 
     Her şeye rağmen gün birlik günüdür, gün dayanışma günüdür, gün devlete sahip çıkıp sabretme günüdür. Türk bayrağı nasıl kutsal ve yere düşürülmemesi gereken bir değerimiz ise adı üstünde kim ne derse desin Türk lirası da yere düşürülmemesi gereken sembolümüz, cihana karşı savunmamız gereken varlığımızdır. İçerde ve dışarıda dört gözle bekleyen, binbir tuzaklarla bizi yok etmeyi bekleyen bin yıllık düşmanlarımıza fırsat vermeyip aksine çok daha güçlü ve birlik olmalıyız.