INSAN NİYE KÜFREDER..??
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

INSAN NİYE KÜFREDER..??

08 Kasım 2021 - 10:19

İNSAN NİYE KÜFREDER
     Yine gündemi meşgul eden önemli bir konu ve ben bu konuya biraz değinmek istiyorum. Malum bir şahsın şehit ablasına ettiği sinkaflı küfür bir anda edep, vicdan, inanç, merhamet sahibi herkesin içini acıttı, yüreğini yaktı geçti. Peki neydi bu olay ? Bu olayın analizini yaparken hem edep ve insani değerler, hem psikolojik hem sosyolojik hem de siyasi açıdan yorumlamaya çalışacağım.
     Edep ve insani değerler açısından ele alırsak aslında insanda edebin ne kadar önemli ve değerli olduğunu da bu olayla bir kere daha anlamış oluyoruz. Kişi edepten yoksun ise ilmi, mevkisi etiketi, ne olursa olsun koskoca bir sıfır, aşağılık zararlı  bir kişilik olarak hayatına devam ediyor çevresine zarar veriyor maalesef. Bu edep denilen şey önce doğduğu aileden, eğitiminden, inandığı kutsal değerlerden alınmaktadır. Bu edep yoksa bu kişinin ailesinde de bir eksiklik sorun var demektir, eğitiminde de sorun var demektir, hele hele inancında da büyük sorun eksiklik, çarpıklık var demektir. Bu vakte kadar boşuna yaşamış, kendine ve topluma insani, manevi değerler adına bir katkıda bulunmamış demektir. Edebi edepsizlerden öğreniriz der bilge kişiler bilirsiniz.
     Psikolojik açıdan bu konunun uzmanları kadar olmasa bile anladığımız kadarıyla bu kişi ve kişilerde ciddi bir kişilik bozukluğu söz konusudur. Egoları, kompleksleri, bozulmaya yüz tutmuş akli dengeleri açısından ciddi anlamda incelenip gerekli tedavinin yolları umudum olmasa da, zorda olsa araştırılmalıdır bence. 
     Sosyolojik açıdan toplumdaki bu tip insanlar toplumu germekte, rahatsız etmekte değerlerine yaptığı saygısızlıklar nedeniyle toplum düzenini bozarak diğer insanların buna aynı tarzda cevap vermeye sebep olarak seviyelerin düşmesine sebep olmaktadır. Toplumda binlerce insanın kendisinden nefret ederek karşılıklı küfür etmesi o toplum için sıkıntılı bir durumdur. Bu durum aynı zamanda hukuk açısından da yaptırımları gerektirmektedir.
     Siyasi açıdan ele alırsak durum biraz daha tehlikeli bir hal almaktadır. Bu edepsiz insanların barındırıldığı siyasi yapı, parti eğer bu durumdan rahatsız olmuyor anında kendisini ayıklayıp o partiden ihraç etmiyorsa tek bir yorum kalıyor geriye. Demek ki bu siyasi oluşumda bu tip insanlardan ya da en hafifi ile bu tip insanları kabul eden aciz, saf, şuursuz insanlardan yönetici adaylarından meydana gelmiş vasıfsız bir topluluk. Ülkeyi yönetmeye aday olmak demek o ülkenin, milletin değerlerine insanlarına, saygı göstermek, maddi manevi katkıda bulunmak, huzur ve barış getirmeye talip olmak, ben buna hazırım demektir. Bu tip insanların bir an iktidarda olduğunu düşünebiliyor musunuz? Bence hiç düşünmeyin çünkü asla bu asil millet bu tip insanlara prim vermez iktidara getirmez. Bu iğrenç küfürler ile, saygısızca yaptıklarıyla anıldıklarıyla kalacaklardır.
     Özet olarak demem şudur ki,  reddediyoruz, daha fazla pervasızca bu şekilde  hakaret etmelerine izin vermeyeceğiz, gerektiği gibi ama edeple ve hukukla karşılığını hep birlikte vereceğiz. Kimsenin ettiği yanına kar kalmayacaktır. Nokta