METİN YAVUZ NEDEN HEDEFTE..??
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

METİN YAVUZ NEDEN HEDEFTE..??

24 Eylül 2020 - 12:41



Bugün bir Vekilin yaptıkları, söyledikleri ile neden hedef tahtası haline getirildiğini anlatmaya çalışalım. Son söyleyeceğimizi en önce söyleyelim. Vekil Yavuz yalan söyleyemiyor, gerçeği ok gibi dümdüz söylüyor ve doğru söyledikçe de siyaset yapması zorlaşıyor. Sayın Vekil yalan söyle ki yolun açılsın. Gerçekleri çarpıt ki işin yürüsün. İftira at ki insanlar etkilensin. "Ben yapmadım o yaptı" diyerek hedef çarpıt ki üzerinde leke kalmasın. Böyle yapmaz, memleketin için durmadan çalışırsan olacağı bu. 
Yavuz gördüğü yanlışa hangi cenahtan olursa olsun "yanlış" diyebilen ender siyasetçilerden biri. Üniversite'nin rektörü yalan yanlış işler yapınca da söylüyor, muhalefet yapınca da!
Vekil Yavuz "hanımefendi,anne" deyince bundan hakaret çıkarmak ancak kendi toplumuna yabancı, toplumsal kabullerden habersiz bir zihniyeti gerektirir. Hoşunuza gitsin gitmesin bizim toplumumuzda bir kadına yapılacak en önemli iltifat "anne"dir. Kadın kimliğinin neleri içerdiğini kendi aramızda doyasıya konuşur tartışırız ancak toplum açısından hanımefendilik de, annelik de birer yüksek değerdir. İçerisinde dürüstlüğü, doğruluğu, fedakarlığı, hakkı sahibine teslim etmeyi barındırır. Sayın Vekil, Sayın Çerçioğlu'nu kadın kimliği üzerinden değil, bu değerler üzerinden nezaketle eleştirmiştir ki, siyasetçinin görevi de budur. Bel altı vurmamış, küfretmemiştir. 
İki gündür CHP kanadından, medyasından, hatta suskun kalan ve dolayısıyla CHP'ye örtülü destek veren Ak Parti teşkilatından tek arzumuz şu: Lütfen iki yüzlü davranmayın. Sorun kadın ve kadın kimliğine yönelik şiddet olsaydı Didim'de iş istediği için uyuşturucu verilip 4 kişinin tecavüzüne uğrayan kadın da sizin için önemli olurdu. Bu kadar sert tepkiyi o zavallı kadın için de verseniz bugünkü tepkiniz anlaşılır ve biz de o koroya katılırdık. Ama yalan demokratlığınız, sahte kadın hakları savunuculuğunuz, bu iki olaydaki farklı tutumunuz suratınızda zaten çirkin duran makyajınızın akmasına yol açmış. Diyorsunuz ki kadının gücü yoksa adı yok. Bu yüzden sahteliğiniz haklılığınızdan öne geçmiş durumda. Önce kendinizi düzeltin. Sonra beraber tepki veririz.