CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE SİYASİ ŞEKILLENME
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE SİYASİ ŞEKILLENME

14 Temmuz 2020 - 09:20

Baş döndürücü siyasi gelişmelere hazır olun
Türkiye'de son dönem siyasi gelişmeler ve bu gelişmelere karşı partilerin alacakları pozisyonlar; özellikle partilerdeki yeni koaliasyon arayışları, birleşip ayrışmaları, yeni oluşumlara gitmeleri herkesi şaşırtacak gibi. En komik olanı da daha önce ölümüne savundukları veya ölümüne kötüledileri partiler için tam tersi argümanları savunmak zorunda kalacak olan ekran yorumcularının zor durumları keyifle izlenecek.

Son dönemde yapılan büyük hatalara rağmen, kim ne derse desin, Türkiye'de siyasete yön veren tek isim Cumhurbaşkanı Erdoğan. Tam AK Parti için her şey kötü gidiyor derken şapkadan tavşan çıkarabilen ve şartları tamamen tersine çevirebilen tek kişi. AK Parti'de kimsenin sözünün bir ağırlığı, olaylara yön verme gücü yok. Bir tek Cumhurbaşkanı konuşursa konuşabilen, yap derse iş yapan bir parti var. Hatta bu iş o kadar ileri gitmiştir ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir konuda aldığı kararı ölümüne savunan kesimler aynı konuda Cumhurbaşkanı fikir değiştirdiğinde hızlıca dönüp tam tersi kararları desteklemek zorunda kalmışlar ve dönüş hızları herkesi güldürmüştür.

En sonki olaylarda da Ayasofya'nın müze olmaktan çıkarılıp cami yapılması ve çoklu baro teklifinin meclisten geçmesi olaylarında ve sonrasında yaşananlar siyasi gündemin Cumhurbaşkanı tarafından nasıl şekillendirilebildiği, değiştirilebildiğini gösterdi.

Cumhur İttifakının İYİ Parti ile ilişkileri önce MHP lideri Bahçeli'nin olur sinyali çakmasının ardından aynı partinin Ayasofya desteği artan bir iyi niyet göstergesi ile iyice rayına girmiş görünüyor.

Öte yandan Gelecek ve Deva Partisi'nin son dönemde direkt Cumhurkaşkanını  hedef alıcı, ağır eleştirilerinin bu partilerle ittifakı gittiçe uzaklaşan bir ihtimal olarak karşımıza çıkarıyor ancak yine de ihtiyatlı olmak adına rahmetli Demirel'in de dediği gibi "siyasette 24 saat çok uzun bir süre." Bizim gibi ülkelerde herşey bir anda alt üst olabilir. Nitekim kulislerde dolaşan bir komplo teorisine göre Deva Partisi'nin AK Parti'nin stepne partisi olduğu ve olası bir Ak Parti dağılmasında da yeni birleşme yerinin Deva olacağı yönünde.
Zaman neyin ne olduğunu hepimize gösterecek elbet.
Kalın Sağlıcakla