CHP KONGRESİ,AYASOFYA GÖLGESİNDE GÜNEŞLENEN İKİ...
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

CHP KONGRESİ,AYASOFYA GÖLGESİNDE GÜNEŞLENEN İKİ YÜZLÜLER,BABACAN VE ADÜ'NÜN BİLİMSEL ÇÖKÜŞÜ

27 Temmuz 2020 - 00:00



Hafta sonu yapılan CHP kongresi pandemi dolayısıyla renksiz, kokusuzdu. Aydın açısından önemi Özlem Çerçioğlu'nun Divan Kuruluna başkanlık edişiydi diyebiliriz. Muhaliflerin bütün sert çıkışlarına, ağır Kemalist söylem denemelerine rağmen son dönemin ılımlı politika güden ve tüm çatışma alanlarından ve söylemlerinden uzak durmaya çalışan Kılıçdaroğlu ve tabiki esas aklın sahibi Canan Kaftancıoğlu yine kazandı. Daha sonra CHP yi derin analiz ederiz ancak görünen o ki CHP AK  PARTİ'den kaçan ve artık değişim umudunu kaybedenlere buraya gelebilirsiniz mesajını vermeye devam ediyor. AK PARTİ'nin sert çıkışlarının aksine gösterdiği bu ılımlı tavır en son parti meclisine başörtülü birini seçerek ve Ayasofya konusunda destek mesajıyla gösterdi. İlginç ve takip edilesi bir durum. 
Babacan
Bu CHP duruşu ile Babacan'ın ne alakası var diyeceksiniz. CHP kulislerinde ciddi ciddi Babacan'a uyan ve hatta onunla çalışabilecek bir kadro hazırlandığı konuşuluyor. Son kertede Abdullah Gül'ün destekleneceği bir büyük patlama düşünülüyormuş. Ekonomi konusunda çok pozitif bir duruşu olan ve hızla krize sürükleniyor denilen ülkede "para buluruz ve biz kurtarırız" söylemi etkili olacak mı göreceğiz.
Cumhurbaşkanı yine müthiş bir hamle ile tüm siyaseti kendi ekseninde dizayn ettiren bir hareketle önce Ayasofya'nın açılışını bir mahkeme kararı, ardından 24 Temmuz'da özel davetiyeli bir Cuma Namazı ile meydan okur havada açtı. İlginç bir not CHP karara karşı durması beklenirken sesini bile çıkarmadı. Destek mesajları attı. Bir iki çatlak ses dışında bişi çıkmadı ve "bu hamleni gördüm, bu da benim hamlem" dedi. Şimdi Cumhurbaşkanı'ndan daha radikal bir hamle gelir mi bekleyip göreceğiz. Gelelim açılışı AK PARTLİLERİN değil de Akepelilerin dolduruşu ve duruşu, yaşamı ile Ayasofya arasında bırakın bağı Ayasofya'nın bile "bu adamın/adamların ne işi var burda" diyeceklerinin ellerinden tutulup götürülmesine. Koskoca bir dünyaya meydan okuyuş ve sonrasında "davranış münafıklarıyla" bir arada namaz. Anlayan anladı. Seçimde biz ne yaptık demeyin de.

Gelelim Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne.
Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2020 yılı sonuçlarına göre ADÜ yeni yönetimle beraber bilimsel olarak çakıldı. Nerdeyse geridönüşümsüz bir hasar almış. 2018'de genel memnuniyet olarak 60. sıradan 94. Sıraya, B kategorisinden D kategorisine inanılmaz bir düşüş yaşamış. 
Bir bilim yuvasını yönetenlerin orayı haketmediği hakkında yazdık, çizdik, bağırdık. Yönetici memnuniyetinde de 35. sırada A kategorisinden, 51 basamak gerileyerek  86.  sıraya D'ye düşürmüş Sayın Rektör. Diğer bakılan 6 alanda da korkunç düşüşler var. Bilimsel olarak 0, dedikoduda 1 numara ADÜ. Bu üniversiteyi bu hale getiren Rektör derhal istifa etmelidir diyecem ama zaten istenmiş etmemiş dedikoduları var.
Elele tutuşup gezerken biriniz AK PARTİ'yi zedeledi, diğeriniz de üniversiteyi Aydın'da bitirdi.

Şimdiden herkese HAYIRLI BAYRAMLAR..