SİYASET ARENASINDA YENİ ŞEKİLLENMELER VE AYDIN AK PARTİ
Ayla Ekin Deniz

Ayla Ekin Deniz

DENİZ YELİ

SİYASET ARENASINDA YENİ ŞEKİLLENMELER VE AYDIN AK PARTİ

10 Ağustos 2020 - 00:33

Baş döndürücü siyasi gelişmelere hazır olun demiştik. Dediklerimiz tek tek oluyor şimdi. Değerlendirmeye başlayalım. Öncelikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İİYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener'e "MHP'ye geri dön" çağrısı ve daha sonra Sayın Cumhurbaşkanı'nın İYİ PARTİyi yerli ve milli parti tanımlaması bir anda siyaset gündemine bomba gibi düştü. 'PKK işbirlikçisi, Fetöcü' diye itham edilen ve dışlanan İYİ PARTİ birden "yerli ve milli" oldu. Bu konu sosyal medyada da ciddi eleştiriler aldı. Daha sonra MHP'den ihraç edilen Cemal Enginyurt'un " madem yerli ve milliydi bizi niye kavga ettirdiniz o zaman?" diye ifade ettiği şaşkınlığı, izlenmeye ve tarihe not düşmeye değerdi. İyi Parti şimdilik "Cumhur İttifakına sıcak bakmıyorum" dedi ama ileriki günlerde ikna olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü iktidarın nimetlerinden onlar da faydalanmak isteyeceklerdir. Ayrıca
HDP ile ittifak görüntüsü vermekten de bıkmış görünüyorlar.Nihayetinde HDP ile kurdukları ittifakı milliyetçi tabanlarına açıklamakta oldukça zorlandıkları görünüyor. Günler ne getirecek hep beraber göreceğiz.


CHP ve Muharrem İnce
Diğer önemli ve sarsıcı gelişme ise Muharrem ince'nin CHP'ye alternatif bir hareket içine girmesi. Oysa parti kongrelerini yeni bitirmiş, neredeyse bütün büyükşehir belediyeleri kazanmış ve bütün bunların öz güveni ile hareket eden bir partiden söz ediyoruz. Birden olmadık beklenmek bir krizin içine girdi. Oysa AK PARTİ ve MHP devlet içinde yaptıları bariz hatalar ile neredeyse tüm bürokraside ehliyetsiz liyakatsiz kişileri atayarak zaten kendine olan güveni bitme noktadına çoktan getirmiş, insanların güvenini hızla kaybetikleri bir ortam oluşturmuşlardı. Zaten dikkat edilirse chp neredeyse hiç muhalefet yapmıyor sessizce AK PARTİ'nin kendi kendini bitirmesini bekliyor. Muharrem ince hareketi yakında şekillenir ve CHP ye vereceği zarar da ortaya çıkar.

Aydın AK PARTİ, GELECEK  ve DEVA Partisi
AK PARTİ İçinde ki yanlışları düzeltmek yerine insanlarla dalga geçer gibi Aydın'da AK PARTİ'yi bitirme noktasına getiren bürokratların elinden tutup Ayasofya açılışına bile götürüyorlar. Bu yaptıklarının sonuçlarını görmeyecek kadar körleşen AK PARTİNİN  ilgili ve iki sefer Büyükşehir Belediye adayı olup yenilen Vekiline sıradan halk olarak şu soruyu soruyoruz. "Yeniden seçim olsa Büyükşehir Belediye seçimi bu sefer fark kaç olur."Bu soruyu çevremize sorduğumuzda 70'e 30 diyende var 80'e 20 de. Bunu biz görüyoruzda halk görüyorda Aydın AK PARTİ görmüyor mu sizce. Bizce görüyor, utanıyor ama susuyor..
Gelelim AK PARTİ 'den ayrılarak/ayrışarak kurulan 2 partinin Aydın'daki durumuna. GELECEK ve DEVA  Partisi farklı stratejilerlede olsa hızlı bir çalışma içindeler. Yeni Partilere bir sonraki yazılarımızda detaylıca deyinelim. 
İyi haftalar herkese..