SAYIN VALİM,  REKTÖRÜM TRİLYONLUK CİHAZLAR ÇÜRÜYOR MU?
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

SAYIN VALİM,  REKTÖRÜM TRİLYONLUK CİHAZLAR ÇÜRÜYOR MU?

24 Ocak 2020 - 00:56


 
Haber tarihi 31.07. 2019….
 Türkiye gündemine düşen bir haber…hem de ne haber.. yereli bıraktım tüm ulusal kanallarda NTV A HABER, CNN TÜRK, FOX TV, ATV HABERTÜRK… dahası da var…hatta hatta haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın makamında (nerede tam bilmiyorum) o anda A Haber açık ve Sayın Cumhurbaşkanının bile ilgisini çekiyor.. gülümsüyor sayın Cumhurbaşkanı takdir ediyor.. hatta “helal olsun sana rektör” diyor..
Haberin kahramanı ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir…
Neydi haber..o gün Türkiye’de gündeme oturan ama nedense yukarıda saydığım basın kuruluşları dahil övgüyle bahsettiğimiz Aydın basınının bile  o günü unutup şimdi tek kelime sormadığı, sorgulamadığı bu haberi hatırlatalım…
  ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, günlerdir  hasta bakılmadığı şikayetleri üzerine hasta gibi gittiği ve hizmet verilmediğini gördüğü Diş Hekimliği Fakültesi'ne bağlı Kuşadası International Dent Care Diş Polikliniği'ni kapattı.”
----------------------------------------------------------------------------
Bu hastanenin geçmişini hatırlatmakta fayda var, ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi tarafından hazırlanan, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen “Tatil ve Sağlık Turizmi” için Kuşadası’nda açılan ‘ Uluslararası Diş Sağlığı Merkezi “ International Dent Care (IDC) ” bugüne açıldığı bir yılda 10 farklı ülkeden turisti tedavi eden bir sağlık kurumu..
Amaç, Kuşadası’ndaki turizmi 12 aya yaymak,..  O dönem bu sağlık kurumu için açıklama yapan bir yetkili diyor ki: “bir implant hastası yaklaşık bir yıllık tedavi sürecinden geçiyor, biz kaliteli bir hizmet anlayışı ile bir çok Avrupalı turisti merkezimizde ağırlamak istiyoruz, iyi ağırlanan turistlerin de yakın arkadaş ve akrabaları için de referans olabileceklerini düşünüyorum. Merkezimiz 24 akademisyenle hizmet veriyor. Diş Sağlığı Merkezinde yapılan başarılı uygulamalarla, yabancı turistlere Kuşadası’nın diş tedavisi alanında cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor. Diş sağlığı hizmetleri arasında implant cerrahisi ve protetik üst yapısı, kök kanal tedavisi, diş beyazlatması ve estetik diş hekimliği tedavileri yer alıyor.” Buraya kadar herşey mükemmel.. ya sonrası…
 
 DENİZ MANZARALI DİŞ HASTANESİ
 
 Deniz manzaralı olan 1200 metrekarelik alanda kurulu  GEKA –ADÜ ortaklığı ile açılan ve kapanışı muhteşem olan 3 katlı bina maalesef şu an kapalı.
Basına yansıtılan ve son derece trajikomik olduğu öne sürülen bilgilere göre, basında da aynen yazılan haberlerde şöyle:
 “ADÜ Rektörü Prof. Dr. Aldemir, son teknoloji cihazlarla donatılan, 2 lokal ameliyathane ve 4 diş kliniği ve Türkiye’de çok nadir olan Diş MR’si bulunan poliklinik ile ilgili şikayetler gelmeye başlayınca harekete geçti. Hastalara hizmet verilip verilmediğini yerinde denetlemek isteyen Aldemir, 22 Temmuz'da mesai saatinde şapka takarak özel aracıyla Kuşadası'ndaki polikliniğe gitti. Muayene olmak isteyen Aldemir'i elinde sigara ile karşıladığı belirtilen çalışan, "Doktor yok, muayene olamazsınız" diyerek başka merkeze gitmesini söyledi. Rektör Aldemir'in dişinin ağrıdığını belirtip, doktorun ne zaman geleceğini sorması üzerine aynı çalışan, "Neden bu kadar çok soru soruyorsunuz? Başka hastaneye gidin, doktorlar izinli. 1 aydır doktor yok" yanıtını verdi. Bunun üzerine Aldemir, "Ben rektörüm, neden hastalara böyle davranıyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Rektör Aldemir, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Başhekimi ile görüşerek Kuşadası'ndaki polikliniğin kapatılması, çalışanlarının da başka yere kaydırılması talimatını verdi.”
 
KİMSE SORGULAMADI İLGİNÇ..
 
Yukarıda yazılanları ben yazmadım NTV Kanalında izledim basında çıkanları kopyaladım..yazdım.. peki ya sonrası..
 Sonrası.. aklımda deri sorular.. Şimdi  muhteşem bir şekilde  basına yansıtılması şekliyle gövde gösterisi  sonucu kapatılan bu hastane ne durumda Sayın Valim Sayın Rektörüm ?
Acaba sayın Valimizin kendisinin açtığı bu hastane için,, müthiş projelere imza atan Rektör Prof Dr Aldemir’e  konunun akıbetini  acaba sordu mu ?
Bu hastanenin bırakın Türkiye’de Avrupa’da bile eşine ender rastlanan,  GEKA’nın onay verdiği proje sonucu,  eski para ile trilyonu bulacak MALZEMELERİN akıbeti nedir? ..BİNA NE DURUMDA ? En son kim gitti ne gördü ? Cihazlar yerli yerinde mi ? Bina güvenlikli mi? Bekçisi kamerası var mı?
Bu malzemeler ne oldu ? Devletin malzemeleri Çürüyor mu? Çürüyorsa yazık günah ayıp değil mi acaba ?
Bu deniz manzaralı sağlık kurumunda çalışan doktorların zaten izin verildiği bir dönemde  kapatıldığı doğru mu ?
Bu hastaneyi açan sorumluluğunu alan ADÜ, Sağlık Bakanlığı’ndan Ruhsat  almadı mı alamadı mı ?
SAĞLIK BAKANLIĞI RUHSATI VERMİYORSA NEDENİ NEDİR?  
Sayın Rektörümüz bu konuda ne gibi girişim yaptı ? Bir sağlık çalışanı sigara içiyor mazereti ile trilyonluk tesis bu kadar kolay kapatılır mı ? Yoksa sigara bahane, sorun çok başka mı ?
Bu hastane kapatılırken manşetlere bu haberi  taşıyanlar, sonrasında bu hastanenin içindeki trilyonluk cihazların akıbetini neden sorgulamaz?
Bu muhteşem sağlık kuruluşu neden ? Niçin Hangi sebeple hala çürümeye terk edildi? Ne bekleniyor ?
Bu sağlık kuruluşunun bu hale gelmesinin BAŞ SORUMLUSU KİM YA DA KİMLER acaba?
Eve sayın Valim Sayın Rektörüm bu devletin tek kuruş sokağa atacak parası yokken,,, bile bile göz göre göre trilyonluk cihazların daha fazla çürümesine artık “DUR” deme zamanı gelmedi mi?
Özellikle sayın valim sizin buna müsaade etmeyeceğinize yürekten inanıyorum. Yazık etmeyelim bu kuruma, çürütmeyelim bu cihazları,  Yoksa bu  köşemi okuyanlar bu kez bu kurumun kapanışında nasıl haber yaptılarsa şimdi bu cihazların, binanın neden atıl kaldığını haber yapmak için çantalarını toplayıp, yola çıkarlar benden  söylemesi….
Son sözüm; şayet  bilgi eksikliği, yanlış bilgi verdiysem özür dilerim doğrusu neyse buradan aynen yazarım.. bu konuda çok istememe bilgi almak adına özel konuşmak için çaba sarfettim olmadı, birileri dalga geçti… şimdi olursa da  şunu yine sorarım
         “Şimdiye kadar neredeydiniz ?”