KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ VE ARTVİN
  • Reklam
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

 KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ VE ARTVİN

17 Haziran 2022 - 07:41


Türkiye’de gazetecilik meslek örgütlenmesine küresel bakış açısıyla yeni bir soluk getiren Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) bilindiği gibi 14 Ekim 2019 tarihinde sayın  CUMHURBAŞKANININ  onayıyla 3335 sayılı yasaya göre uluslararası birlik statüsüyle kuruldu. Genel Başkanımız MEHMET ALİ DİM'in öneri ve tavsşiyesiyle şahsım da bir çok araştırmalardan geçtikten sonra bu konseyin yerel medya meclis yönetiminde yer aldım hem de halen İL TEMSİLCİSİYİM Yani Sayın Cumhurbaşkanın bilgisi doğrultusunda bu konseyde yer alıyorum ve büyük onur gurur ve şeref duyuyorum.
KGK sadece bir meslek örgütü olmadığını öncelikle vurgulamak isterim .Bu konseyin asıl misyonu  “Mesleki ve sektörel işbirliği ve dayanışmadan elde edilen sinerji ile ülkemizin kamu diplomasisi faaliyetlerine medya alanında destek vermek" KGK kurulduğu günden bu yana misyonunun farkında olarak bu tür faaliyetlere ağırlık vermiş ve vermeye de devam edecektir. Çok kısa sürede 81 ilde temsilci yaklaşık 80 ülkede de yine temsilcileri bulunmakta.

Kuruluşumuzdan itibaren üye yapılanması, tüm Türkiye ile tüm dünyada nitelikli temsil ve kurumsallaşma amacıyla ilerlerken, misyonumuza uygun olarak mesleki ve sektörel etkinliklere de imza atıyor. Küresel Gazeteciler Konseyi 
İlk olarak Ankara’nın merkezi Çankaya’da beş katlı ve çok işlevsel genel merkez binasını ve akabinde de dış medya ve yaygın medyanın merkezi olan İstanbul’un en cazibeli semti Cihangir’de KGK ofisini açarak üyelerin ve sektörün  hizmetinde  Türkçe ve İngilizce olarak hizmete sunulan  web sitesinde  online üyelik başvurusu imkanı da bulunuyor..
Bu büyük ailenin bir ferdi olarak  bu yılın ilk toplantısını Artvin’de yaptık

Ev sahipliğini mükemmel insan KGK Artvin İl Temsilcisi Aydın Tatar’ın yaptığı Medya Buluşması 5 gün sürdü.

Artvin Hopa Medya Buluşması kapsamında  yurt genelinden yaklaşık 70 gazeteci ile beraber yurt dışından gelen gazetecilerin de katılımı ile mükemmel bir organizasyon gerçekleşmiş oldu.

8 Haziran günü Artvin’de buluşan gazeteciler ilk olarak DSİ misafirhanesinde ağırlandı. Ardından tanışma balosu düzenlendi.

Gazeteciler olarak  3 gün boyunca Artvin’in muhteşem doğasıyla baş başa kaldık Hayran olduk. Çok şaşırdık. Şavşat, Karagöl, barajlar, baraj gölünde tekne turu, yemyeşil ormanlar, Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelini ziyaret… doyumsuzdu benim için. Artvin'i hiç böyle bilmiyorduk öğrendik. Tam bir "en"lerin şehri ARTVİN
Bu arada Artvin Valisi Yılmaz Doruk,  Artvin Üniversitesi, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek Artvin halkı inanılmaz bir şekilde bizi ağıladılar.
 Artvin'de resmi kurumlar düz zeminde şehir merkezi ise tam aksine  dağın yamacına kurulmuş. Bir yerden bir yere gitmek isterseniz mutlaka virajlı yolları yokuşları aşmanız gerekiyor. Şehrin merkezi caddelerden ibaret, ne tarafa dönerseniz dönün önünüzde yüksek dağları ve o dağların zirvesinden yamaçlarına kadar çarşaf gibi süzülen orman ağaçlarını görürsünüz.

 Artvin ilimize devletimiz inanılmaz yatırımlar yapmış. Baraj gölüne “Marina” ismi verilmiş, iki tekne ile  gelen ziyaretçiler gölün keyfini çıkarıyorlar. Şavşat ayrı bir güzel
Tabi adece gezmek yoktu programda  kendi sorunlarımızı masaya yatırdık, KGK Genel Başkan Mehmet Ali Dim ve Prof. Dr. Levent Eraslan Dijital Telif Hakları Kanunu için önerilerde bulundu.
Dijitalleşmeyle birlikte her geçen gün kapanma noktasına gelen yerel gazeteler, İnternet sitelerine ilan verilmesi, basılı gazetelerin internet sitelerinin de aynı kategoriye alınması gerektiği toplantıda vurgulandı.
Artvin valimiz  ağırladığı yemekte herhalde görev süresince anlatamadıklarını bize tek tek anlattı haklı olarak ilini tanıttı.
Artvin Valiliği marka şehir kapsamında  bir çok noktada Artvin yazılı tişört, kupa, çay, atkı, hediyelik eşya, yağmurluk, kapüşonlu polar gibi onlarca ürünü satıyor. Ha bu arada  3 evde  bir  3 işyerinde bir TRABZONSPOR bayrakları asılı. Türkiye'de en çok tünelin olduğu il Artvin'de
Yusufeli tam doğa mucizesi ama oraya  yollar bozuk olduğu için gidemedik, barajdan ötürü yeni bir ilçe buraya taşınmış inanılmaz


BATUM ZİYARETİ

Hopa çifte köprü, Çaykur fabrikası ziyareti ve Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek’in öğlen yemeği ikramından sonra Gürcistan’a bağlı Acara Özerk Cumhuriyeti başkenti Batum’a hareket ettik.

Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz’ın, gazeteciler onuruna verdiği akşam yemeğine Acara Ekonomi ve Maliye Bakanı Jaba Putkaradze ve Gürcistanlı gazeteciler iştirak ettiler. Son derece samimi sıcak bir akşam yemeği oldu.Batum'da sayısız casino ve eğlence mekânı mevcut. Birçoğu da  Türk.
Muhteşem binalar, muhteşem oteller ve inanılmaz güzel botanik bahçesi 4 saat gezsen bitmiyor.
Ben bir kez daha bu ailenin ferdi olmaktan Genel Başkanım Mehmet Ali Dim'i tanımaktan bu organzasyon başral oyuncusu Meryem Kamberoğlu Hanımı tanımaktan kendimle gurur duydum. Unutmayın bu kapı sizede açık.