Efelerspor FK 09'u beğendim
  • Reklam
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

Efelerspor FK 09'u beğendim

05 Eylül 2022 - 12:34



Bu sezon Aydın merkezden tek takım olarak Aydınlı futbolseverlere profesyonel maç heyecanı yaşatacak tn Efelerspor 09 ilk profesyonel maçından bir puanla döndü. 
Geçen sezonki kadrosunun iskeletini koruyan ve kadrosunu kaleci Emirhan orta sahaya Umut Kaya, Furkan Cinkaya, Furkan  Tuşik, Mahmut Emin ve Adnan Gülen gibi isimlerle takviye yapan yeşil beyazlıların zorlu Artvin deplasmanına Türker Kocakahya kardeşimle beraber bizde eşlik etme şansı yakaladık. Gördüğüm tabloda malzemecisinden masörüne tam bir kolej havası, saygı ve sevgi ortamın yaratılmış olmasından çok etkilendiğimi itiraf etmeliyim. Taş buna zemin hazırlayan başta Kulüp Başkanı Eymen Atay, Belediye Başkanı Fatih Atay ve tüm yönetim kurulunun çok büyük payı olduğunu da gözlerimizle gördük. Bu birlikteliğin sahaya olumlu yansımasını ileride hep birlikte inşallah göreceğiz.
Maça gelecek olursak öncelikle bu maçın oynandığı saat tam bir cehennem azabıydı. Bizim oturduğumuz yerde paçalarımızdan ter akarken futbolcuları düşünemiyordum. 39 derece sıcak yüzde 80 boğucu bir nem, bizim Adnan Menderes Stadı Yan sahalarının Artvin Hopa sahasına göre  Wembley kadar eş değer olabildiğini gözünüzün önüne getirdiğinizde,  gerisini de siz düşünün.
Böylesine olumsuz şartlarda  sahaya sezon açılışında son Yıldızspor maçının kadrosuyla sahaya çıkan Efelerspor, savunmasını sağlama alıp orta sahayı kalabalık tutarak, ileride hızla çoğalıp İshak ile gol aradı.
Nitekim bu yıl kadrosunu 10 milyon TL’lik bütçeyle baştan sona yenilenmiş bir kadroyla çıkan Artvin Hopaspor karşısında  ilk dakikalarda top tekniği rakibimize  göre çok üstün olan ekibimiz,  Mahmut Emin ile net bir golü kaçırdı. 
Zaman zaman oyunda üstünlük kurmaya çalışan Artvin Hopaspor’u özellikle orta alanda Umut Kaya’nın taşıdığı toplarla çok yıpratsak da aradığımız golü bulmamıza rağmen ofsayt gerekçesiyle golü hanemize yazdıramadık.
    İkinci yarıda rakibin oyucu değişiklileri sonrası maç 55 ila 70 dakikalar arası adeta bizim için kabusa döndü. Bu arada  43. Dakikada  ev sahibi ekibin  Muhammet Emre Kalkan’ın sağdan sert vuruşunda top üst direkten kale çizgisinin santim dışarı düşmesinin, maçın kırılma anı olduğunu da belirtmek isterim.
2. yarıda Teknik direktörümüz Cemil Aktaş’ın sahaya sürdüğü Süleyman Çelik, Fatih Bozok, Furkan Çarkçı ve Recep Daylak ile özellikle son 10 dakika savunmadan hızlı ataklarımızla rakip oyuncuların dilini dışarı çıkarttık ama ceza sahası içinde o son vuruşu bir türlü yapamadık. Son beş dakika yürüyecek hali kalmayan Hopaspor karşısında bir, beş dakika daha oynama şansımız olsa, teknik heyet az daha son dakikalarda saha içine cesaret verse  3 puanı almak yine de içten bile değildi.
Sonuçta alınan bir puan böylesine çok zor saha ve  iklim koşulları altında bence 3 puan kadar kıymetli nitekim aynı gün oynanan 5 maçın dördünün de berabere bitmesi 1 puanın önemimi ortaya koyuyor. Sonuç olarak  Efelerspor 09 iyi bir takım olmuş ve ilk beşi zorlayacak bir kapasite var. Daha takıma cezalı Aytaç’ında gireceğini unutmayalım.  Bunu zamanla hep birlikte göreceğiz. 
Maç sonrası ortak görüş “bir puan ilk maç için hiç yoktan iyidir” zaten Eymen Atay başkanın otobüste  futbolcuları motive edici konuşması ve onları maddi anlamda da uçağa binmeden sevindirmesi dönüş yolculuğunun neşe içinde geçmesini sağladı. 
Şimdi sıra evimizde oynayacağımız Kepez Belediye maçında. Binlerce taraftarın bu maça  akın  edeceğini düşününce “gel pazar gel”  diyeceğiz.
Hadi bakalım yolun açık olsun Efeler….