ESNAF ODASI BAŞKANI .....
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

ESNAF ODASI BAŞKANI .....

13 Mayıs 2022 - 09:59



İyi insandan, iyi bir başkan olur mu? İyi bir başkanda  aranılan özellikler neler olmalıdır? çevrenizde başkanlık yapanlara ya da başkan adayı  olanlara güveniyor musunuz? Başkanların çevresine, seçildiği İL'E faydası oldu mu? Oy vererek başkan ve yönetimin, seçtiğiniz kişilerden memnun oldunuz mu? Bugün mevcut başkanların kullandıkları dil size göre milli ve manevi yapınıza Uygun mu?

Başkanları örnek insan olarak görmek ister misiniz?

Başkanları eleştirirken kendinizi hiç sorguladığınız oldu mu?

Bu gün e kadar oy verdiğiniz başkana destek olduğunuzdan kaç defa pişmanlık duydunuz?

 Bu soruyu şöyle bir kez daha sormak istiyorum;

Keşke aklımı kullansaydım da bu adama oy vermeseydim, diye düşündünüz mü? Başkanlardan  mal varlığını açıklamasını ister misiniz?

Siz BAŞKAN olsanız nasıl hareket etmek istersiniz? Yukarıdaki sorulara vereceğiniz cevaplar çok önemli.

Baktığımız zaman sayacağınız özellikleri tartarak AYDIN'!daki  başkanları  bu doğrultuda analiz edebilirsiniz ve ileride sizde bir BAŞKAN olmak istediğiniz zaman bu özellikleri dikkate alabilirsiniz.

Ülkemizde genel algı siyasetçilerin yalanı sevdiği, bu sayede birçok oy kazandıkları söylenir. Kusura bakmayın suç, o zaman yalan söyleyen siyasetçilerde değil, ona oy veren sizlerdedir. Bu yüzden başkan seçerken de bu şekilde düşünmekte fayda var.

Hem siyasetçilerin yalan söyleyerek oy devşirdiğini söylüyorsunuz hem de o oy alsın diye her şeyi göze alıyorsunuz.

 Onun için bu söyleyeceklerime kulak verin, bundan bir başkanlık  sonra oy verirken ön yargılarınızı yıkın, başkan yada başkan adayının  iyi olup olmadığına bakın ve gerçekten sizin için neler yapmak istediğini göz önüne alın. Oy vereceğiniz başkan yada başkan adayının  önce iyi bir insan olmasının şart olduğunu yüzüne söyleyin. İyi bir insan olmak çok zor değildir. İyi bir insanın kişisel özelliklerinin olması gerektiğini ifade etmeye gerek yok. Kişisel nitelikleri yazmaya kalksam sayfalar dolusu yazı olur.

Hafta sonu esnaf odası seçimi var yaklaık 45 bin  kişiyi aileleriyle yine yaklaşık 150 bin kişiyi temsil edecek bir oda başkanlığı seçimi. Ey oy atacak esnafların başkanları ve yöneticileri........  İnanmadığınız kişiye oy vermeyiniz.  Menfaatleriniz için oy vermeyiniz .Böyle düşünüp oyunuzu verirseniz  oy vererek desteklediği başkanın hiç bir hatasını görmez ya da görmek istemezsiniz..

Son sözüm şu : Önce kendimiz iyi insan olacağız. Hak etmediğimiz hiç bir talepte bulunmayacagız .

Her şart altında hakka, hukuka ve adalete riayet edeceğiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmayacağız.

Yaşadığımız ilimizin bütün güzelliklerini koruyacağız. Demokrasiyi hayatımızda eksiksiz uygulayacağız ki iyi insanlar arasından ,iyi bir BAŞKAN  tercih edelim.

Öyleyse Aydın Esnaf Odasının yeni başkanı şimdiden hayırlı olsun..