MAĞLUBİYET TELAFİ  EDİLİR DE…YA İSHAK..
  • Reklam
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

MAĞLUBİYET TELAFİ  EDİLİR DE…YA İSHAK..

13 Eylül 2022 - 07:25


 
Özleşmişiz Adnan Menderes Stadı’nın atmosferini, özlemişiz taraftar sesini,  özlemişiz profesyonel bir maçı.
 Geçen hafta deplasmanda “hiç yoktan iyidir” dediğimiz  Hopa deplasmanından alınan 1 puandan sonra Kepezspor maçında Aydınlı taraftarıyla buluşan Efelerspor’dan herkes 3 puan bekliyordu. Kapalının sağındaki 90 dakika susmayan taraftar desteğini arkasında alan maç öncesi de BAL Şampiyonluk kupasını kaldıran  Efelerspor’dan maalesef iyi futbol ve o üç puanı göremedik. Takım dağınık bir görüntü verdi. Yan paslar seyirciyi sıktı.  Birkaç tehlikeli atak hepimizi ayağa kaldırdı Ama gel gelelim 3 defa kalemize gelen konuk takım 87’de o golü atıp büyük bir sevinç yaşadı Haklı olarak centilmen Aydın seyircisinin alkışını da aldı ve evine gitti.
Mağlubiyetler elbet olacak öncelikle  Efelerspor futbolcularının artık  kendilerini hala BAL’da sandıklarından uyanması, rakiplerinin de artık çok zor rakipler olacağını bilmesi gerekiyor.  Dün maç gitti geldi. Kaçan pozisyonlarımız oldu. Ama tam gol gelecek dediğimiz dakikalarda teknik heyetin Süleyman’ı oyundan alması bence hataydı. Zaten Süleyman’da oyundan alınırken saha kenarına attığı depar ile “ben bu dakikada oyundan çıkacak futbolcu değildim be hocam” mesajı verdi.
Maçta birde forvet oyuncusu İshak krizi çıktı. Mağlubiyet 2 galibiyette unutulur ama İshak’ın durumu biraz karışık.  Maç sonunda mağlubiyetten çok herkes İshak ile kapalı tribünün en sol köşesiyle yaşadığı çirkin diyologu konuştu. Dün belki istediği topları bir türlü alamadı, Sırtı hep kaleye dönük pas aldığı için savunma onu çabuk çözdü. O da sinirlendikçe sinirlendi. Ama ne olursa olsun taraftara dönüp el kol  hareketleri yapmamalıydı. Ha bu arada İshak’a küfür eden belli bir grup olduğunu da maç sonunda öğrendim. Hiçbir taraftarın da bir futbolcunun ailesini işin içine karıştırıp küfür de etmesi maçın dışında  tamamen art niyetli bir yaklaşım gibi geldi. Bu işi başkan Eymen Atay mutlaka çözecektir. Ne diyelim sağlık olsun bu hafta alınacak 3 puan herkesi çok mutlu edecek. Bu kuru gürültü de kesilecek.
Kupa rezaleti
Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem var mı bilmiyorum. Efelerspor’a dün maçtan önce Aydınlı TFF İzmir Bölge Sorumlusu Hamdi Kutval tarafından şampiyonluk kupası takdim edildi. İyi de bu kupa Burdur’da oynanan BAL Final maçı sonrası vermek bu kadar zor muydu ? Böyle saçma sapan kupa verme şekli olamaz. Bu bir fiyaskodur. Geçen sezon emek vermiş futbolcular bu kupayı kaldırmayı, o sevince ortak olmayı  hak etmediler mi ? Yeni sezonun ilk iç saha maçında kupa verilmesi bana göre büyük saçmalık. Üstteki büyükler bunu mutlaka dile getirmeli.
 
SU İÇMEK İŞKENCE OLMUŞ
 
Birde maçta bana gelen en büyük şikayet taraftarların aldıkları suyu içeri sokmadan 15 metrekarelik alanda içme şartı. Neymiş İl Spor Güvenlik Kurul kararı imiş. Valla başka ilde olsa topa tutarlar. Madem o petteki su yasak, o zaman yasak olmayan su satışı için yaptırım uygulansın. Zaten sıcakta bunalan seyirciye bu eziyeti yapmak çok ayıp olmuş