Sana yakışan, onur ve şerefinle yaşamaktır 
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

 Sana yakışan, onur ve şerefinle yaşamaktır 

02 Nisan 2021 - 10:48



İnsan onuruyla oynamak bu kadar ucuz mu oldu ? Hz. Ali onurla ilgili şöyle söylemiş : “ Onur sahibi birisi ,kendisini nefsinin alçakça istekleriyle küçük düşürmez”.
İnsan, hayatı boyunca farklı durum ve olaylarla karşı karşıya gelebilir. Alması gereken bazı kararlar hayatının akışı için çok önemli de olabilir. Bazen zor olan durum ve ortamlarda bulunabilir. Hal ve davranışları büyük önem ifade edebilir. Hayatını etkileyecek önemli duruş ve tutumların kendisine kazanma veya kaybetme imkanları sunabillir, ama her şeye rağmen, insanın onurlu ve şerefli tavır sergilemesi takdire şayan olur.
Kendi çıkarları için başkasının onur ve şerefiyle oynayanlar, onur ve şerefin ne olduğundan bi haber mi dir ?
Sizce Onur satılığa çıkar mı ?    
İnsan çoğu kez “gururum incinmişti, onurum kırılmıştı, şerefimle oynanmıştı” sözleriyle bazı kişiler tarafından yapılan haksızlıkları dile getirmektedir. İnsan bazı söz veya olayları duymamazlıktan veya görmemezlikten gelebilir, ama onuru ve şerefi söz konusu olduğunda durum farklı olur.
Hiç şüphesiz ki insan için en önemlisi onur ve şerfiyle yaşamaktır.İnsan onur ve şerifiyle yaşar, onuru için yaşar ve onun için ölür

Demek ki insan için onur ve şeref çok önemlidir !.
Onur kırıcı davranışlar ailelerin dağılmasına neden olmuyor mu ? can almıyor mu 
. Kişisel hırs ve bencillik duyguları kabarık olanların, başkalarını onursuzluk ve şerefsizlikle suçladığı bir gerçektir.
İnsanları çıkarları doğrultusunda haksız yere suçlamakla, kişilikleri karalamakla onurları, şerefleri kırılmaz mı?
Emellerine ulaşmakta başkasının onur ve şerefi umurunda mı ?
Önemli olan insanın hayatı boyunca onuruyla yaşaması ve onuruyla ölmesidir. Onur ve şereften yoksun olanlar bundan ne anlar ki …
Sizi suçlayan veya haketmediğiniz sözler ve davranışlar karşısında onurunuzla dik durmanız önemlidir. Onur sahibi kişilerin onur ve şerefine zarar vermek bir onursuzluk olsa gerek. Onur ve şerefini kaybeden insan her şeyini kaybetmiş gibidir.
Onurlu ve şerefli insanlar her zaman ve her yerde kendisini alçaltacak, zarar verecek, hedef ve gayesini engelleyecek hal ve davranışlardan uzak dururlar. Hiç bir çıkar karşısında eğilmez, değişmez, vakarlı duruşundan, doğru bildiklerinden asla taviz vermez.
Ya onur ve şereften bi haber olanlar …
Bir yere gelmek için, bir makama ulaşmak için, her zaman sözünü geçirmek için onur ve şerefini ayaklar altına alanlara ne demeli …Yaptıklarının farkında mıdırlar?
İnsan onur ve şerefi için yaşamıyorsa ne için yaşar ki ! 
Ey insanoğlu ! Sana yakışan, onur ve şerefinle yaşamaktır. Onur ve şerefini korumaktır !
En önemlisi onurlu ve şerefli kalabilmek !
Onurlu ve şerefli bir hayat dileğiyle…
Onursuz ve şerefsizler…