MENFAAT VE ÇIKAR İLİŞKİLERİ İÇİN SUS PUS OLANLAR
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

MENFAAT VE ÇIKAR İLİŞKİLERİ İÇİN SUS PUS OLANLAR

19 Ağustos 2021 - 17:33



Ortalık yangın yeri Aydın yanıyor insanlar birbirine düşmüş durumda iyiler iyilerle kötüler kötülerle,,, kötülüğü görenler hemen iyiliğin yanında, hani sazlı sözlü bir düğün olsa dansöz ararsanız hiç uğraşmayın... içimizdeki dansözler herkese yeter..
Bakın ne kadar güzel söylemiş Mehmet Akif Ersoy: “Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri gelir her şeyden önce, vaad etmeseydi Allah cenneti, O’na bile etmezlerdi secde”.
Ne kadar lanet bir mesleği yapıyoruz gazetecilikte, kirli ilişkiler, sevmediğini yıkıp aile düzenini bile bozmak için sayfalarında yalandan manşet atanlar. Yeterki size kafayı taksınlar... Batmayın gözlerine... varan 1 varan 2 varan 3 varan 4 diye seriye bağlayıp bizi linç edenler, bugünlerde neden sessiz acaba. Yoksa başınıza bir şey mi geldi ?Ne oldu size ? neden tek kelime yazamıyorsunuz.? 
Herkes dost yerine kolay yoldan nasıl para kazanırım düşüncesi içerisinde. Soru sormaktan acizler.. neden ? çünkü insani ilişkileri bozulacak. Ulusal basında Türkiye'nin en çok okunan gazetesinde ortaya atılan iddaaları soracak ne güçleri var ne de gö....leri.. Şayet sizin aileden bir şehit kızına aynı şeyleri bir başkası yapsa anasını bellerdiniz.. Ama siz belleyemezsiniz.. Soramazsınız... Çıkarlarınıza ters düşer.. Allah büyük be....göreceksiniz yakında kim ne halt yemiş....  Yargısız infaz edip kendini hakim savcı yerine koyan "kar helvacı sevici şarapçı"  elbet bir gün seninlede hesaplaşacağız.. Çok açık yazıyorum. Üzerimize atfettğiniz suçlamalardan bir günlük bile ceza alayım kafama ya sıkar ya da kampüsün göbeğinde kendimi yakarım..Kimseye ekmeğimizle onurumuzla şerefimizle oynamasına izin vermem vermeyiz. sizi çıkar çeteleri...
Eskiden insan ilişkileri, sevgiler dostluklar, samimiyet kardeşlikler bugünkünden çok farklıydı. Eskiden,şu küçük ilde  herkes birbirini tanır, sokaklarda ise herkes birbiriyle bir arada olur, birbirini sever, sayar ve korurdu. Ama geldiğimiz nokta şu an maalesef; soğuk, çok mesafeli, birbiri hakkında genelde iyi düşünmeyen, art niyetli, sevgisiz, saygısız, acıma duyguları körelmiş, sunulan her şeyi, yapılan herşeyi sadece maddiyat olarak değerlendiren ve karşılığı beklenen ilişkiler kuruluyor. İnsanların ve başta gazetecilerin  tek düşüncesi menfaat olmuş. Gazatecilik  adına hareket eden kalmadı yada yok denecek kadar az. Küçük, büyük, yaşlı, genç demeden herkes kişisel çıkarı için uğraşıyor. Gazeteci gazeteciden menfaat bekler duruma gelmiş. Menfaat yüzünden ayrılıklar, dargınlıklar, kırgınlıklar, vurmalar, kırmalar, hapislere düşmelere kadar bozuldu ilişkilerimiz. İnsanlar önce kendilerini düşünmeye başladı. 
.Maalesef, hiçbirimiz kafamızı yastığımıza koyduğumuzda bunları düşünmüyoruz. Hiçbirimizin bunları düşünmekten uykusu kaçmıyor. Hiçbirimizin etrafındaki insanları düşünerek yediği ekmek boğazında düğümlenmiyor. Birbirimize sözde laf ebeliği ile gösteriş yapmaktan başka ne işe yarıyoruz. 
Herkes menfaat ve çıkarlar peşinde. Menfaat olmayınca hiç kimse birbirine yanaşmıyor. Herkes kendisini en iyi ve bulunmaz bir varlık sanıyor.  Art niyet ve düşünce insanlarda nifak dürtüsünü had safhaya taşımış durumda. İnsani ilişkilerin son zamanlarda dibe vurduğu bir memlekette güzel ahlak nasıl geliştirilebilir ki?
Aynı çatı altındaki eşlerin, iki kardeşin, iki komşunun, iki mesai arkadaşının birbiri ile menfaatsiz ilişki kurmadığı talihsiz bir dönemini yaşayan bu ilde yaşam inanılmaz derecede giderek zorlaşıyor.
Herkes dost yerine kolay yoldan nasıl para kazanırım düşüncesi içerisinde.

Bakın eğer gerekli önlemleri biran önce alamaz isek ahlaksıza ahlaksız, hırsıza hırsız, namussuza namussuz diyemezseniz,  sevmediğinin en ufak bir olayında soru sormadan yargısız infazla  linç edip menfaati için bu ilde başkasının yaptığı ahlaksızlığı sus pus izlerseniz   çok yakında  insanlık, ahlak, vicdan, adalet, hak, hukuk, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerinin kalmadığı ve herşeyin tamamen menfaat ilişkilerine dayandığı kör bir gazeteci toplumu haline geleceğiz. Gençlere çok kötü miras bırakacağız .Allah yardımcımız olsun.