KENAN DUMAN'IN YILDIZSPOR'U…
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

KENAN DUMAN'IN YILDIZSPOR'U…

01 Temmuz 2019 - 10:08


 
1981-82 yılllarında tren yolunun altı ve tren yolunun üstü olarak mahalle maçları oynuyorduk. Yapılan bu mahalle maçları sürekli kavgayla biterdi. Kenan DUMAN bu yaşanan kavgaları bitirmek adına iki mahalle takımını bir araya getirerek gayri federe bir takım oluşturdu ismini de Yıldız Spor koydu.
Yıldız Spor macerasının başlangıç noktası burasıdır. Yıldız Sporun başlangıç noktası Kenan DUMAN‘ın da yöneticiliğe ilk adımı olmuştur. Gayri federe olarak kurulan Yıldız Spor minik takımı ilk turnuvaya Kuyulu köyünde düzenlenen minikler müsabakalarıyla başladı. Dört takımın katıldığı turnuvada Yıldızspor şampiyon olarak kısa sürede önemli bir başarı elde etti .Elde edilen başarı aslında Kenan DUMAN‘ın ilerleyen yıllarda yöneticilikte elde edeceği başarıların habercisiydi. 30 yıl süren yöneticilik hayatında 26 yıl Yıldızspor kulüp başkanlığı ,Futbol İl Temsilciliği, Federasyon Genel Sekreterliği, Aydın Spor Kulüp Müdürlüğü bulunan Kenan DUMAN’ın özellikle amatör spora verdiği katkılar kesinlikle küçümsenmiyecek kadar büyüktür. Futbol onun için vazgeçilmezdi. Fakat salon sporları için gelen her türlü teklifleri değerlendirmiş özellikle voleybol ve basketbol branşlarında müsabakalara katılmıştır. Amatör spora sevdalı Kenan DUMAN için konu spor ise diğerleri sadece teferruat olmuştur. Futbol camiası kendisini Yıldızspor kulüp başkanı (baba) (huzurum kalmadı) olarak tanısa da geçmişte futbol oynarken sürekli sağ ayak dışıyla şut attığı için Kempes olarak anılırdı. İşte o KENAN Duman’ın takımı Yıldızspor şimdi emin adımlarla yoluna devam ediyor.  
Biliyorum ki Kenan Duman huzur içinde cennette yatıyor. Çoğunuz bilmez ama Yıldızspor tarihindeki ilk şampiyonluğu yaşatanlardan ve yaşayanlardan  biriyim ben. Orta sahada “Nil Kuru Temizleme Cengiz”, Sağ açıkta “Kosa Mehmet”, defansta “Salih Kurar”, kalede “Şeyfi”, hatta Tevfik Atatekin  hocam Selçuk Konuralp Gezgin ve ismini sayamadığım bir çok futbolcu arkadaşımla şampiyon yapmıştık. Yıldızspor’u.. Manisa’da gruplara gitmiş Nazilli Sümerspor’a finalde elenmiştik. Ne güzel unutulmaz günlerdi o günler… Emekli Nurettin abi Kasap Hayri, .rahmetli Yahya Çakır, eski başkan Muammer Kırmızı, Tanju abi,  Merdal Deniz abi..Nurettin Gümüştaş daha kimler kimler… o demiryolu altındaki kahveden çıkan Yıldızspor değerleriydi.. Kazandığımız her maç sonrası Borsa Restoranda Kemal Sarıoğlu’nun orda kutlama yapardık. Rahmetli Kenan Duman’ın 09 DK 516 Murat 124’ü çok çilemizi çekmedi.

 Ve gelinen nokta Yıldızspor o mahalle takımı şimdi Bölgesel Lig’de,  3. Lig kapısında.. Kaya Özcan başkanı ve ekibini yürekten kutlarım o bazen bizi unutsa da o çok önemli işler yaptı. Bazen eleştirdik, kızdı ama her eleştiriden ders almasını bildi. En azından son final maçında davul zurnayı 90. Dakikadan sonra çaldırdı…
 
YILDIZSPOR Misyonu
Şimdi sizlere biraz daha Yıldızspor’u tanıtmak isterim. Önümüzdeki günlerde genel kurulunu yapacak olan Yıldızspor’da herkes gönül rahatlığı ile görev alabilir. AYDIN'ın Köklü kulüplerinden olan YILDIZSPOR KULÜBÜ'NÜN hem sportif hem kültürel anlamda bir Türkiye Kulübü yapmak Yıldızspor’un en büyük misyonu.
Ayrıca, bu amaç doğrultusunda UEFA ve FIFA Tarafından önerilen Gençlik ve Geliştirme Programlarının , hedeflerini gerçekleştirmek
YILDIZSPOR Kulübünün örnek alınacak bir kulüp altyapısı modeli oluşturmak
YILDIZSPOR Kulübünün niceliğine ve niteliğinie yakışır sporcuları kulübe ve altyapıya kazandırmak Yıldızspor’un misyonudur.
 

Vizyonu

Profesyonel takımlara çok sayıda YILDIZSPOR'lu futbolcu kazandırmak Yıldızspor’un birinci vizyonudur.
Tüm yarışma kategorilerinde hem sportif başarı elde etmek, hem de örnek oluşturacak davranışlara sahip olmak
Maç kazanmaya değil oyuncu yetiştirmeye odaklı eğitim fikrini benimsemek ve yaygınlaştırmak
Doğru seçim kriterleri oluşturmak, daha fazla yetenekli sporcuyu keşfetmek.
Yetenekli sporcuları en çağdaş yöntemlerle yetiştirmek ve gelişmelerini sağlamak diğer önemli vizyonudur YILDIZSPOR’un.
 
AYDIN YILDIZSPOR OLSUN
 
Bu doğrultuda benim beklentim Yıldızspor her ne kadar Aydın’da bilinen bir takım olsa da artık Türkiye’de de Aydın’ın takımı olduğunun bilinmesi için TFF Sayfalarında AYDIN YILDIZSPOR olarak kayıtlara geçmeli.
Kaya Özcan ve ekibine yürekten başarılar diliyorum. Başarılı olacaklarına etraflarında gördükleri başarısız takım ve yönetimlerden örnek aldıklarına inandığım için çok inanıyorum.
Mehmet Öztürk hocamızın da Türk futboluna BAL’da yeni statü ile çok yetenekli gençleri kazandıracağına da yürekten inananlardanım. HAYDİ YOLUNUZ AÇIK OLSU