BELEDİYELERDE İŞTEN ATTIKLARINIZIN AH'INI ALMAYIN..
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

BELEDİYELERDE İŞTEN ATTIKLARINIZIN AH'INI ALMAYIN..

26 Nisan 2019 - 10:19


Yerel seçim bitti. Kazananlar mazbatasını gururla aldı, pozunu verdi ve  geldi belediye makam koltuğuna oturdu. Ve ilk iş olarak bir önceki belediye başkanının adamalarının listesini personelden sorumlu görevliden istedi. Ve sonrası…Tüm Türkiye’de olan ve şaşırtmayan , bir çok belediye,  işçi kıyımlarına  başladı hatta devam ediyor. Ve maalesef Aydın’da bir çok belediyede hergün bir işçi kıyımı haberi alıyoruz bizde. 
30 Mart’a kadar takım elbiseli çalışan, makam şoförlüğü yapan, özel kalemde görevinde olanlar bile çöp toplama , ot yolma, bok temizleme işlerine gönderildi. Tek suçları bir önceki belediye başkanın zamanında işe alınmaları. .   Belediye işçilerinin kaderi bu olmasa gerek…yazık …Çoluğuna, çocuğuna,eşine annesine babasına bakmakla yükümlü olan, evine bir lokma ekmek götürmek için çabalayan belediye işçilerinin kaderi artık her yönetim değişimiyle kabusa dönüşmemeli. Bir de kendinizi onun yerine koyun. Bir önceki başkandan alamadığınız intikamı neden işçiden alıyorsunuz. Yazık günah değil mi… Hele bu zülme uğrayanların arasında gencecik kızlar evli kadınlarında olması günahlarınızı kat be kat arttırıyor.. Hiç utanmadan sıkılmadan kadın personele bağıran hatta duyulması için makam kapısını açanları da duyduktan sonra aldığınız ah ların vebalini bir gün nasıl ödeyeceksiniz merak ediyorum…
Hiçbir belediye başkanı belediyeleri babasını çiftliği gibi görmemeli.. Belediye başkanlarının, her yeni gelen yönetimi işçi kıyımı yapmaktan vazgeçmeli. Siz “Onu çıkarın bunu işe alın onu boka bunu makama atayın” diyemezsiniz binlerce ah alıyorsunuz hiç düşünüyor musunuz?
Unutmayalım ki belediyeler de devletin bir kurumudur. Hangi siyasi parti olursa olsun, hangi yönetim olursa olsun, başkanlar  ellerini vicdanlarına koyarak  hareket etmeliler. İşçileri işten çıkarma, yerlerini değiştirerek psikolojik baskı yapıp istifa etmeleri çabasında olmak  Toplum nezdinde çoğunluğu olmayacak ama Allah katında bir gün hesabı sorulacak davranıştır . Siyasi emellerinizi işçilerden çıkartamazsınız..
 Her seçimde belediye işçilerinin psikolojileri bozulmakta, ekmek, iş telaşına düşmekte İşçilerin tek suçları bir önceki belediye başkanın emrinde olmak.  Yeni gelen yönetimle kaderlerimiz değişecek mi işimizden olacak mıyız ?  kaygısı artık belediye işçilerinin kaderi ve  sonu olmamalıdır. 
Gözünü kin haset bürümüş  tüm  belediye başkanları,,,, görevini yapan, bedava maaş almayan, tek derdi evine ekmek götürmek olan işçileri işten çıkarmayın veya yerlerini değiştirmeyin. Artık bu tür kıyımlara dur diyelim. Her seçimden önce ve sonra korku yaşayan belediye işçilerini bu korkulardan kurtaralım.
Unutmayalım ki makamlar milletindir.  Mahkeme kadıya mülk değildir. İşçi de milletin evladıdır. Belediyelere siyasetle gelinir ama orası halka hizmet makamıdır, siyaset yapma makamı değil. Seçilen başkan oy veren vermeyen herkesin başkanıdır. Çalışanlarına siyaset odaklı değil işini dürüst ve gerektiği biçimde yapıyor mu noktasında bakmalıdır.
Bir görev ve makamda yegane ölçüt liyakat ve ehliyet olmalıdır.
Allah bu şekilde endişe yaşayan belediye işçilerini korusun 1 Mayıs onlara gerçekten bayram olsun…