AYDINSPOR'U BİR KENARA ATMAK BU ŞEHRE YAPILAN İHANET OLUR…
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

AYDINSPOR'U BİR KENARA ATMAK BU ŞEHRE YAPILAN İHANET OLUR…

05 Eylül 2020 - 08:59



Ne olduysa oldu.. geçmiş geçmişte kaldı. Geçmişe bakıp hala ona buna saldırmanın eleştirmenin bu saatten sonra kimseye faydası yok olmazda… Ama bir gerçek var.. Aydınspor bu kentin markası.. İnciri, pamuğu, zeytini neyse Aydınspor’da o… Bakın hala bir rekoru var. Türkiye Liglerinde Fenerbahçe’yi sahasında 1-6 yenen tek takım hala Aydınspor…ama artık yeter.. biz yeni zaferlere koşmalıyız.. Aydınspor, Aydın ilinin en büyük marka değerlerinden birisi; Aydın’ı Türkiye genelinde bilinirliğini arttıran en büyük etkenlerden sadece biri ve en başında.. Ankara’ya İstanbul’a,  Kayseri, Konya’, Adana,  Urfa’ya gittiğinizde  “Ben Aydınlıyım” dediğinizde 10 kişiden 5’i size hemen Aydınspor’u sorar...”nerede Aydınspor”..? diye
Aydınspor’da naçizane bende yöneticilik yaptım. Birçok şeyi iyi biliyorum..Bizler yani efsane olarak bilinen AYDINSPOR,  geçmişi Cumhuriyet yıllarına dayanan, 1966 yılında resmi kuruluşa sahip Aydın ilinin ilk profesyonel olan en büyük spor kulübü.Bunu Aydın’da eskiler çok iyi bilir. Tam 43 yıl boyunca gösterdiği üstün performanslarla profesyonel liglerde sayısız başarıları olan; bu başarılar sayesinde tüm Türkiye’nin sempatisini kazanan bir kulüp…Var mı buraya kadar itirazı olan..
Şimdiki adı Türkiye Süper Ligi olan Türkiye 1. Futbol Ligi’nin ilk maçında Fenerbahçe’yi kendi evinde en ağır yenilgisini (6-1) tattırarak başta  Aydınspor’u , Aydın’ı dolaylı olarak inciri,  zeytini, pamuğu, Kuşadası’nı,  Didim’i markalaştıran, Türk Futbolu’na  Afrika transfer pazarını açarak  yeni bir çığır oluşturan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uygulanan amborguyu delen ilk oluşum olarak milletini sahiplenen, gururlandıran; spordaki şanlı ve başarılı geçmişinin yanı sıra, Atatürk ilke ve inkılaplarını tamamiyle benimseyen, sosyal sorumluluk konusunda atılan bilinçli adımlar sayesinde ismi gündemden düşmeyen büyük bir kulüp Aydınspor,… Amatöre düşüp yeniden yeniden 3. Lig’e dönüş maçında Adnan Menderes Stadı’nda 15 bin insanı bir araya toplayan tek oluşum AYDINSPOR..
Öyleyse bu kulübü bir kenara atamazsınız…. Aydınspor öyle bir markadır ki; takdir edilmesinin yanı sıra, taklit de edilmektedir... “Yerine geçme” oluşumu tüm çabalara rağmen  ne yazık ki başarısız olmuştur.  Aydınspor 1923’ün başarısız olması, orijinal Aydınspor 1966’ya  olan hasreti kat be kat arttırmış; Şanlı Yonca’nın Şanlı Tarihi’ne olan hasreti yeniden gündeme getirmiştir. Geçtiğimiz gün sosyal medyada Kamil Kazankaya arkadaşımızın bir yardım çağrısına bile bir çırpıda binlerce lira bağış gönüllüsü de destek olmuştur. Öyleyse ortada bir kıvılcım ateşi vardır. 
Yerel halkın “Efsane”  lakabını taktığı Aydınspor, o efsane geçmişindeki başarıları yakalamak için her türlü desteğe şu andan itibaren açıktır.
 Tek bir elle değil, bir çok el ile birleşerek büyük bir yumruk oluşturup yeniden eski efsane günlerine  geri dönmesi bir yıllık meseledir .. Şu anda bu kulüp desteksizdir ve desteğin başlaması ve Aydınspor’un durumunu  iyi anlatılması halinde bu destek çığ gibi büyüyecektir…. Öyleyse başlayalım kar topu gibi büyütelim…serumu takıp, vitamini yükleyelim, bayrakları yıkayıp, yeni marşlara hazır olalım. Belki ilk başta 5, sonra 15 sonra 155 ve en sonunda 15 bin 555 kişiye ve finalinde 25 binlere ulaşalım…Neden olmasın…? Unutmayalım.. AYDINSPOR’U BİR KENARA ATMAK BU ŞEHRE YAPILAN İHANET OLUR…