AYDIN'DAN GAZETECİ MECLİS ÜYESİ SEÇELİM
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

AYDIN'DAN GAZETECİ MECLİS ÜYESİ SEÇELİM

22 Ekim 2018 - 09:59

Muhtarlar Günü dolayısıyla Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın muhtarlara verdiği yemeğe katıldım. Uzun zaman olmuştu. Fotoğraf makinesi not defterini alıp bu tür etkinliğe gitmeyeli. Açıkçası o havayı meslektaşlarımla aynı ortamda olmayı özlemişim.
Yemekle ilgili fazla bir şey yazmaya gerek duymadım. Sayın Özakcan mütevaz, şekilde muhtarlarla tek tek ilgilendi. Muhtarlarda dolayısıya eğlendi. Dikkatimi çeken tek şey, Efeler Belediye Başkanı Özakcan’ın verdiği yemeğe katılan iki muhtar Büyükşehir Beleidye Başkanının prensi olan “ o malum çocuk” için sövmedik yerini bırakmazken, aynı iki muhtar “ o malum çocuk” ile bir gün sonra Kuşadası’nda yan yana nasıl geliyor anlamakta gücük çektim. Ama “ o malum çocuğa iyi saydırdılar” söz veripte yağmadığı iş için.. neyse…konu bu değil….
 
AYDIN’DAN GAZETECİ MECLİS ÜYESİ NEDEN OLMASIN…
Burada saygıdeğer büyüğüm Sadettin Çetin, Özakcan’a bir öneri sundu. Seçimlerde yeniden başkan olması halinde Belediye Meclis üyeleri arasında BİR TANE GAZETECİ OLSUN” dedi.
Özakcan bu teklife son derece içten ve samimi şekilde “neden olmasın güzel bir fikir mutlaka bu konuyu değerlendireceğim” yanıtı verdi. Öncelikle Sadettin Çetin abiye bu teklifinden dolayı teşekkür ediyorum. Ama bir sorun var bizi, mecliste gazeteci olarak kim temsil edebilir.? Sorun burada.
Aydın’da yerel basında gerek imtiyaz sahibi gerekse köşe yazanlar arasında birkaç. Vasıfsız hariç güçlü kalemler mevcut, muhabirler için bir şey diyemiyorum çünkü yaş oranı çok ama çok genç bir yerel muhabir ordumuz var.
Şöyle bir irdelediğimde yıllarını sahada geçirmiş tozunu yutmuş öneriyi getiren Sadettin Çetin abı meclis üyesi olabilir partisini bilemem.
CHP kökenli Aydın Sarı abimiz de biz gazetecileri belediye meclisinde gayet iyi temsil edebilecek oınun fikir ve düşüncelerinden meclis üyeleri faydalanabilecektir Atila Karpınar abimize kim hayır der, efendi kişiliği ile İhsan Karataş’a kim hayır der….Erol Özhavutçu'ya da 
Anavatan Partili tecrübeli çok gün görmüş Cemal Aydın Özpolat neden olmasın ?
Akıl akıldan üstündür geçmişte yaşananlar benim için kol kırılır yen içinde kalır o ayrı… Mesela Denge Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Aydın meclis üyeliği için biçilmez bir isim olabilir ve biz gazetecileri temsil noktasında mahcup etmez.
Söke’de TRT’den emekli olan ve takdir ettiğim Hüseyin Işık bir meclis üyeliğine çok yakışır. Necati Maldar da keza öyle…Semra Şener’i de düşünebiliriz.
Nazilli’de Ümit Özmen, Erdal Savaş, köşe yazarı Şenol Babacan, genç kuşaktan gelip şimdi isimlerinden bahsettiren bu arkadaşlar neden olmasın.. Seçeceğimiz olan meclis üyeleri 5 yıllığına seçilecek.  Bu nedenle enerjisi yüksek, onurundan  ve kişiliğinden ödün vermeyecek isimler mutlaka gazeteci kimliği ile meclis üyesi olabilir.
Seçeceğimiz gazeteci meclis üyesi  ilçelerinin çehresini değiştirecek milletvekillerinin belediye başkanlarının çalışmalarını kolaylaştıracak çok önemli kararları alacak olan meclislerin üyesi olacak Doğru yönlendirecek ve beraberindeki tüm meclis üyelerine ışık tutacak isimler olmalı.
Mesela Duran Teke hocama kimse hayır demez. Mehmet Akgül’e aynı şekilde kimse hayır demez.  Belediye Meclis Üyeliğine Adaylık İçin Uygun Görülecek şahsın talip olunan yerin ne iş yaptığını sorumluluk bilincinin ne olduğunu bilen en azından biranda olsa 5326 sayılı belediye kanunu bilgisine vasıf olmalıdır bu arkadaşlar kısa sürede bunu su gibi ezberleyecek kapasitedir. Tabi yerel basının sorunlarını, şunun bunun adamı demeden eşit ve tarafsız şekilde çözecek arkadaşlarda bu arkadaşların yapılarında ve akıllarında vardır.  tabi benim düşüncem..
Diksiyonu düzgün halkın tanıdığı takdir ettiği ilçe merkezi ve uzak mahallelerin meselelerine vakıf özellikli uyumlu olması da seçeceğimiz veya önereceğimiz gazetecilerin yapılarında olmalıdır.
 Gazeteci meclis üyesi adayımız, mensubu bulunduğu parti ve resmi kurumlarla ikili ilişkileri sıcak olan hesap sormadan hesap verebilecek araştırmacı bir ruha sahip olacak. Tüyü bitmedik yetimin hakkını koruyan haram helal hassasiyeti olan mümkün olduğunca Belediyenin istifade edebileceği kişiliğe sahip özellikleri olmalıdır.
Gazeteci meclis üyesi adayımız,  seçildiği görevin maddi anlamda aylık karşılığı dediğimiz huzur hakkının komisyonların çokluğunu olup olmadığını düşünmeyen, yapılacak olan ihalelerde devletin menfaatini her türlü menfaatin üzerinde tutan ihtiyaç halinde resmi kurumlara eleman alımı esnasında haksızlık yapmayan esnaflık yapanlar elindeki malzemeyi özellikle resmi kurumlara satmayı aklının ucundan bile geçirmeyecek kişiler olmalıdır.
Gazeteci olarak  seçilmesi için öne sürülen isimler tanıdık olduğu için değil gerçekten iş yapabilecek, koşturabilecek zaman açısından problemi olmayan kişiler olmalı..
  Şayet benim atladığım unuttuğum yukarıda belirtilen özellikleri taşıyan gazeteci arkadaşların sayısını çoğaltabiliriz.. Dile kolay tam 5 yıl ! Sonradan ah vah kar etmez! Yazık olur
Gazeteci meclis üyesi adayımız,  hangi göreve talip olacaksa olsun ama seçildiği zaman bulunduğu görevde vatandaşa karşı yüzü gülmeyecek, tepeden bakacaksa, siyah gözlükleri takıp kimseyi görmeyecekse milletin derdiyle dertlenmeyip hizmet etmeyecekse partisi mesleği meşrebi ne olursa olsun, Aydın için meslektaşları  için bir şeyler yapma heyecanı yoksa bu tür görevlere aday adayı olmamalıdır.
Şimdi Aydın’dan bir gazeteci  için kulis yapıp meclis üyesi olması için sıra bizde….  Saydığım isimleri beğenirsiniz beğenmezsiniz. Teklifi  Sadettin Çetin abi  yaptı,  ben altını ısıttım, pişirmesi ve sofraya sunması sizden…..hepiniz iyi haftalar..