ATATÜRK'üN İŞARET ETTİĞİ ÇAĞDAŞ TÜRK KADINI...
SUAT DENİZ

SUAT DENİZ

ATATÜRK'üN İŞARET ETTİĞİ ÇAĞDAŞ TÜRK KADINI FETÖ'DEN YARGILANMAZ

20 Kasım 2018 - 09:45

Malûm yerel yönetim seçimlerine sayılı günler kaldı. Hemen hemen hergün "aday toto" oynuyoruz. Türkiye'nin tanınmış köşe yazarları bile farklı adayları yazarak "ya tutarsa" diyor... CHP'de henüz resmi açıklama yok. Kermal Kılıçdaroğlu'nun kafası karışık. CHP Genel Merkezi'nde özel bir ekip aday olan başkanların dava dosyalarını araştırıp hergün bilgi veriyor.. Gelinen nokta, maalesef bir yıl öncesinden Özlem Çerçioğlu'nu Büyükşehir adaylığında en büyük desteği vereceğini açıklayan Kuluçdaroğlu, herkesin "çantada keklik" gördüğü Aydın Büyükşehir için şimdi kara kara düşünüyor. Çünkü o ekip hergün geçenlerde "Atatürk'ün işaret ettği Çağdaş Türk kadını" olarak lanse edilen Özlem Çerçioğlu'nun mahkeme dosyalarını Kılıçdaroğlu'nun önüne koymaktan o kadar yoruldular ki Kılıçdaroğlu da  ne yapacağını şaşırdı.
 Atatürk'ün işaret ettiği  çağdaş Türk kadınına örnek olarak gösterdiği sevgili Büyükşehir Belediye Başkanımızın suç doyası.yaz yaz bitmez... deneyelim...

Partililerin AYBA'cıların yalakaların "Atatürk'ün işaret ettği Çağdaş Türk kadını" olarak işaret ettiği başkanlarının başkanımız Çerçioğlu'nun suç karnesi..

1-Aydın 1.Asliye ceza mahkemesi 2018/736.Esas
2-Aydın 5.Asliye ceza mahkemesi 2018/623.Esas
3-Aydın 3.Asliye ceza mahkemesi 2018/1306.Esas
4-Aydın 5 Asliye ceza mahkemesi 2018/720.Esas
5-Aydın 4 Asliye ceza mahkemesi 2018/637.Esas
6-Aydın 4 Asliye ceza mahkemesi 2018/447.Esas
7-Aydın 2.Asliye ceza Mahkemesi 2018/ 650 .Esas
8-Aydın 1.Ağır ceza mahkemesi 2018/635.Esas

valla unuttuklarım var Çağdaş Türk kadını Özlem Çerçioğlu için davalar.... ancak  2016/17736 no'lu bu dava varya.. işte orada herkes duyor. Zaten Kılıçdaroğlu'nu da bu dava ürkütüyor."Atatürk'ün işaret ettği Çağdaş Türk kadını" Özlem Çerçioğlu'nun  FETÖ Davası  anladınız siz ....FETÖ nedir ne değildir ne yapmak ister ne yaptı...Atatürk'ün işaret ettği Çağdaş Türk Kadını sayın Özlem Çerçioğlu ve FETÖ davası...yazarken bilr benim yüzüm kızarıyor..

 Allah sağlıkve ömür   verirse, önümüzdeki süreci göreceğiz. Aydın'da kim.. sözde Atatürk'ün gösterdiği Çağdaş başkanımızı  eleştirirse bu ilde vatan haini oluyor.. ama kendisi FETÖ'den yargılanıyor.. sonucu  göreceğiz. .İnşaallah kendisi haklı çıkar o yanındaki çoluk çocuk ta sevinir. Bizde utanırız...
Şimdi bu dilek ve temenniden sonra, gelin birlikte bir hususu mütalâa edelim.FETÖ'den yargılanmauyan hak huk adalet kavramını bilen  “İyi bir belediye başkanı olarak tarihte yer almanın yolları nedir? Bu kolay mıdır? Zor mudur?” Hemen cevap vereyim. Bu çok kolaydır.
Herkes şuna akleder ve fark eder ki, bir belediye başkanının hizmet süresi, elbette gelip geçecektir. İster bir dönem, isterse iki dönem, isterse daha fazlası olsun, bu bir bayrak yarışı olduğu için, er ya da geç bir başka Başkana görevini teslim edecektir. Bir Belediye başkanı da bunu her an, her dakika aklında bulundurmalıdır. 
Tarihte “iyi bir belediye başkanı” unvanıyla yer almanın, ilk kuralı budur. Bir belediye başkanı her zaman şu düşünce içinde olmalıdır: “Bu elde edilen makamlar gelip geçicidir. Bir imtihandır. Bir kısmettir.”
Bu ilk hususun yanında, bir belediye başkanı “5 N, 1 K” kuralını da hiçbir zaman aklından çıkarmamalıdır. “Hoppala, bu da ne şimdi? “5 N, 1 K”, gazetecilikte geçerli bir kuraldır. Gazeteci mi seçtik, belediye başkanı mı seçtik diye soranlar olabilir?” Evet doğru, “5 N, 1 K”  gazetecilikte geçerlidir. Belediye yönetiminde de geçerlidir. Nasıl mı?
Bir belediye başkanı, yapmayı planladığı bir proje, neyi sağlayacak? Nasıl sağlayacak? Ne zaman sağlayacak? Niçin o projeye ihtiyaç var? Nerede o projeye ihtiyaç var? O projeyi kimler yerine getirecek? İşte bu noktalar itibariyle analiz yapmalı ve değerlendirmelerde bulunulmalıdır. Bu analizi de belde halkının menfaati noktasında gerçekleştirmelidir. Öyel facebooktalarda ahlaksızca yazıp silen çoluk çocukla bu ili yönetmeye kalkarsanız daha çok yazdırır ve sildiriririz   Makamların gelip geçici olduğu fikrini yüreğinde ve benliğinde taşıyan her kim olursa olsun yukarıdaki analizi de sağlamış ise “iyi bir Başkandır.iyi bir meclis üyesidir iyi bir bireydir. ”
Yukarıdaki çerçeve içinde yer alan iyi bir belediye başkanı (Aydın için )  yani Atatürk'ün işaret ettği Çağdaş Türk kadını" “dürüst, adaletli, yardımsever, güler yüzlü, şefkatli, fedakâr, hasbi ve samimî, tarafsız, eşitlikçi ve şeffaf, ve kamu yararını gözeten, tasarrufa riayet eden, devletine ve milletine sadık olan, demokrasiye yürekten inanan, Devletin ve milletin ortak malı olan bütçeyi şahsî menfaati için kullanmayan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözeten, sosyal ve manevî gelişimi esas alarak bu alanda temiz, iyi ve dürüst nesillerin yetişmesi için çalışan, ayrımcılık ve kayırma yapmayan ve benzeri manevî hasletlerle de anılma imkânına sahiptir.” Şimdi bu saydıklarımdan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı için kaç tanesinin karşısına ARTI koyarsınız?bilemiyorum.. Bu saydığım nitelikler, iyi bir belediye başkanının manevî veçhesidir. Belediye başkanının bir de maddî veçhesi olmalıdır. İyi bir belediye başkanının maddî veçhesinde “yol yapan, su getiren, alt yapı hizmetlerinde başarılı olan, park-bahçe yapan, fabrika ve sanayi tesisleri için teşvikçi olan, meslekî gelişim kursları açan, imar hizmetlerini geliştiren ve benzeri özellikler yer alır.” FETÖ ile davası olan başkan yer almaz.
Bu iki veçhe ile Belediye Başkanı adeta bir kartal gibi şahlanışa geçer. Göklerde süzülür ve iyi bir bahta ve yüksek bir tahta ulaşır. ve işten o zaman "Atatürk'ün işaret ettği Çağdaş Türk kadını" olur ilimiz için.. 
Bir belediye başkanı kendisine iyi bir başkan denilmesi için değil, arkasından hayırla yad edilmesi ve duâlar gönderilmesi için çaba göstermeli ve buna çalışmalıdır. 
Bu noktada duâmız  şudur, İnşaallah bütün yöneticilerimiz, en başta da belediye başkanlarımız, yukarıdaki özelliklere sahip olurlar ve iyi ve hayırlı hizmetlere vesile olurlar. Ardından hayırla yad edilirler. Vesselâm...
Son olarak şuda bilinmeli öyle herkes "Atatürk'ün işaret ettği Çağdaş Türk kadını" olamaz maaalef...onun kriterlerini çoluk çocuk belirleyemez  bu memlekette, Atatürk kimleri çağdaş Türk kadını göstermiştir hangi çağdaş Türk kadınları iz bırakmış bir kaçını  hatırlayın isterseniz..

 
 Halide Edip Adıvar genel olarak ”roman yazarı” adı altında bilinmektedir. Aslında yakın tarihlerde yaşanılan büyük dönüşüm dönemlerinde hem rol almış hem de o dönemlerin kitaplarını yazmıştır. Milli Mücadele fikrinin ortaya çıkmasında ve gelişmesinde önemli etkileri vardır.
 Sabiha Gökçen:  Sabiha Gökçen 12 yaşındayken Atatürk tarafından evlatlık edinmiştir. Soyadı kanunuyla birlikte Atatürk tarafından kendisine ”Gökçen” soyadı verilmiştir. Dünyadaki ilk kadın savaş pilotu olarak bilinmektedir.
  Refet Angın: Refet Angın Türkiye ‘nin ilk öğretmenlerindendir. İlk öğretmenler gününde yılın öğretmeni olarak seçilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk kadın öğretmenlerinden olarak 90 yaşındayken verdiği bir söyleşide ”Atatürk’e karşı görevimi yerine getirmiş olabilmeyi istiyorum.” demişti.
  Mualla Eyüboğlu: Mualla Eyüboğlu ilk kadın mimarlardandır. Güzel Sanatlar Akademisinden sonra ”Köy Enstitüleri” adı altında eğitim seferberlerine katılmıştır. 20′ den fazla Köy Enstitüsü’nün kuruluşunda yer almıştır.
 Müzeyyen Senar: Müzeyyen Senar müzik eğitimine Anadolu Musiki Cemiyeti ‘nde başlamıştır. Bir süre sonra sesi ustaların dikkatini çekmiştir. Kısa süre içerisinde şöhret sahibi olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’te Müzeyyen Senar’ ı sahnede dinlemiştir.
Anlayacağınız hiç bir FETÖ ve benzeri davalardan hakkında dosya açılmmaış tertemiz kadınlardır. "Atatürk'ün işaret ettği Çağdaş Türk kadını"   kalın sağlıcakla...