Ziraat Fakültesinin projesine TÜBİTAK’tan destek

Ziraat Fakültesinin projesine TÜBİTAK’tan destek

Ziraat Fakültesinin projesine TÜBİTAK’tan destek
27 Temmuz 2023 - 13:42

 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Bartın Üniversitesi ve PEMDER’in (Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği) iş birliği ile hazırlanan “Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Tasarımı Eğitim Etkinliği” isimli proje TÜBİTAK 2237-A üniversite öğrencileri araştırma projeleri destekleme programı desteği kazandı.

 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Bartın Üniversitesi ve PEMDER’in (Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği) iş birliği ile hazırlanan “Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Tasarımı Eğitim Etkinliği” isimli proje TÜBİTAK 2237-A üniversite öğrencileri araştırma projeleri destekleme programı desteği kazandı.
ADÜ etkinlikte düzenleyici ve ev sahibi kurum olarak yer aldı. Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerinin düzenleme kurulunda yer aldığı eğitim programında, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bülent Deniz, Prof. Dr. Çiğdem Kılıçaslan Deniz ve Prof. Dr. Barış Kara eğitmen olarak görev aldı.
Etkinlik, 11-16 Eylül 2023 tarihlerinde Didim Sosyal Tesisleri Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Programa, ülke genelinden farklı üniversitelerden 11 eğitmen ve 18 öğrenci katılım sağlayacak.
Düzenlenecek olan eğitim programında, tarihsel çevrelerde yapılacak peyzaj planlama ve tasarımında genel yaklaşımın nasıl olması gerektiği; bu çevrelerde geleneksel dokunun koruma-kullanma dengesi kapsamında sürdürülebilirliğinin nasıl sağlanabileceği ve tarihsel kimliğe saygılı bir peyzaj tasarım yaklaşımının temel ilkelerinin ne olduğu konuları işlenerek Aydın kenti örneğinde öğrencilere bilgi verilmesi hedefleniyor.