Savaş’tan çiftçilere ve üreticilere müjde!

Savaş’tan çiftçilere ve üreticilere müjde!

Savaş’tan çiftçilere ve üreticilere müjde!
26 Mart 2024 - 14:28

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, çiftçilere ve üreticilere müjde verdi. Tarımsal amaçlı kullanılan suya yüzde 50 indirim yapacağını açıklayan Savaş, tarımsal sulamada kullanılan elektriğe de yüzde 50 indirim yapacağını duyurdu. 
Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş, çiftçilere müjdeli haberi verdi. Çiftçinin önemli maliyet kalemlerinden biri olan tarımsal sulamada kullanılan su ve elektriğe yüzde 50 indirim yapacağını açıklayan Savaş, açıkladığı müjde ile üreticinin ve çiftçinin gelirini arttıracaklarını söyledi. 
Çiftçilerin her şeyin en güzelini hak ettiğini kaydeden Savaş, “Tarımsal amaçlı kullanılan su ücretinde yüzde 50 indirim yapıyoruz. İlimizdeki sulama birliklerinin tamamını, personeli ile birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesine dahil ediyoruz. Tarımda kullanılan suyun yönetimi ve koordinasyonu Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak. Tarımsal sulamada kullanılan elektrik ücretini yüzde 50 indirim yapıyoruz. Kuracağımız çevre dostu Güneş Enerji sistemleriyle Aydın Büyükşehir Belediyemizin öz tüketimini ve tarımsal amaçlı kullanılan elektrik tüketimini bu tesislerden karşılayacağız. Çiftçimizin, üreticimizin üretim maliyetlerini düşüreceğiz.” dedi. 

BİZ KAZANACAĞIZ HERKES KAZANACAK
Vahşi sulamayı Aydın’da bitirip kapalı sulama sistemine geçeceklerini belirten Savaş, küresel iklim değişikliğinden üreticilerin etkilenmemesi için bütün tedbirleri alacaklarını söyledi. Modern tarımsal sulama sistemi ile Aydın ovasını donatacaklarını ifade eden Savaş, “Daha önce çiftçilerimize, gübre, yem, ilaç, fide, fidan ve işçi desteği sağlayacağımızı açıkladık. Üreticilerimiz tarafından sevinçle karşılandı. Bunlarla yetinmedik. Çiftçilerimizin en önemli sorunlarından biri olan suya da çözüm bulduk. Tarımsal sulamada kullanılan su ve elektriğe yapacağımız yüzde 50 indirim ile topraklarımızın bereketini bereket katacağız. Üreticimiz, Aydın’ın verimli topraklarında daha kaliteli ve rekoltesi yüksek ürünler hasat edebilecek. Üretecimizin kazancına kazanç katacağız. Biz  kazanacağız, herkes kazanacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.