ADÜ'DE GÖZLE GÖRÜLÜR DEĞİŞİM VE BAŞARILAR

ADÜ'DE GÖZLE GÖRÜLÜR DEĞİŞİM VE BAŞARILAR

ADÜ'DE GÖZLE GÖRÜLÜR DEĞİŞİM VE BAŞARILAR
14 Haziran 2023 - 07:10


 

Görevden alına eski rektör Osman Selçuk Aldemir döneminde adı skandallar anılan AAdnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) yeni rektörün göreve başlamasyıla adeta kabuk değiştirdi.,
ADÜ  Tıp Fakültesi 2022-2023 Yılı Akademik Kurul Toplantısı'nda Bilim, Sanat, Hizmet ve Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu. Törende ADÜ Başhekimi Doç. Dr. Mücahit Avcil  hastanede yapılan ve yapılması planlanan projeleri anlatırken hastanenin hergeçen gün büydüğüne dikkat çekildi.

 

Ödüller sahiplerini buldu.

Törende, "Makale Kategorisinde" 24 yayın ile en çok yayın yapan ve Atıf Kategorisinde son 5 yılda 347 atıf öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Özge Çevik  biricilik ödlü aldı.
Makale Kategorisinde 8 yayın ile en çok yayın yapan Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yavaşoğlu’na ikincilik ödülü verilirken,  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Turgut’a ve  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Anık’a teşekkür belgelerini ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç takdim etti.

Fakülte Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Aköz, TÜBİTAK Projelerinden dolayı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gizem Dönmez Yalçın, Prof. Dr. Özge Çevik, Prof. Dr. Mehtap Kılıç Eren ve Prof. Dr. Ahmet Anık’ı tebrik ederek teşekkür belgelerini takdim etti.

ADÜ HASTANESİ BÜYÜYOR

2022-2023 Akademik Yılı içerisinde gerçekleştirilen ve devam etmekte olan projeler ve bilimsel çalışmaların aktarıldığı toplantıda, Tıp Fakültesi lisans ve uzmanlık eğitimi, öğretim üyelerinin akademik faaliyetleri ve akademik yayınlara ilişkin sunumlar yapıldı. ADÜ Başhekimi Doç. Dr. Mücahit Avcil, hastane genelinde yapılması planlanan ve tamamlanmış projeler hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Avcil, yapılması planlanan projeler içerisinde Radyoterapi Ünitesi, Radyoiyot Tedavi Ünitesi, Dijital/Kağıtsız Hastane Modeli, Sağlık Turizmi konusunda öncü olmak, Poliklinik ve Laboratuvar Binası, MİA Hasta Aplikasyonu, Hibrit Ameliyathane, Araştırma görevlileri için sosyal ve okuma alanı ve öğrenciler için periyodik çalışma salonu olduğunu belirtti.
Toplantıda konuşan Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Aköz, de fakültenin son yıllarda hızlı bir ilerleme kaydettiğini aktararak çalışmalarından dolayı fakülte yönetimi, öğretim üyeleri ve idari personele teşekkür etti.
Prof. Dr. Ayhan Aköz, Tıp Fakültesinin akademik gelişim süreci, öğrencilere yönelik faaliyetler, akademik faaliyetler ve yıl içinde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Toplantı, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.