Selçuk Yasan,"Gelecek Partisinin kurumsal olarak Kuşadası seçimlerinde CHP'yi destekleme kararı aldığı doğru değildir"

Selçuk Yasan,"Gelecek Partisinin kurumsal olarak Kuşadası seçimlerinde CHP'yi destekleme kararı aldığı doğru değildir"

Selçuk Yasan,
26 Mart 2024 - 11:53

TDH Aydın İl Başkanı Selçuk YUasan, yaptığı yazılı açıklamada, "Gelecek Partisinin kurumsal olarak Kuşadası seçimlerinde CHP'yi destekleme kararı aldığı doğru değildir" açıklamasını yaptı.
Yasan, insanların siyasette hizmet etme arzularına bulundukları yerde karşılık bulamadıklarında elbette parti değiştirebilceğini, ,ancak hizmet edebilmeleri için kendilerinin mutlaka bir yerlere seçilmesini arzuladıklarıunı ifade etti.

Yasan, şöyle devam etti:
"Bu sebeple olsa gerek, içinde yer aldıkları parti ve o parti içinde iken sık sık telaffuz ettikleri dava ve iddialarına rağmen seçilme imkanı elde edemediklerinde bir anda başka bir partiye geçmeyi olağan davranış olarak görmekte buna hakkı olduğunu düşünmektedir.
İnsanların elbette tercih değiştirme hakları vardır ve kimsenin bunu engelleme hakkı olamaz.
Parti değiştirmeyi hak olarak gören kişilerin de elbette insanlar ve toplum tarafından değerlendirmeye, inanılır ve güvenilir bulunup bulunmama konusunda değerlendirme yapma haklarına saygı duymaları gerekmektedir.
Siyasete ilkeli ve güvenilir duruşla itibar kazanmak güzel ve değerlidir ama bunu başarmak pek kolay olmaz.
Yukarıda yanlış anlamalara sebep olacak şekilde iki kurumsal partinin birleştiği ve Gelecek Partisinin kurumsal olarak Kuşadası seçimlerinde CHP'yi destekleme kararı aldığı doğru değildir. Siyasi destekler konusunda partimiz nerede ve kime destek verdiğini il il açıklamış ve bu konuda takip edilecek yol ve yöntemi açıklamıştır. Desteklenecek yerler arasında Kuşadası Belediye başkanı yoktur.
Bizler, parti olarak bu konuda alınan karar doğrultusunda partili ve seçmenlerimizi serbest bıraktık hangi adayın ilçesine ve iline faydalı olacağını düşünüyorsa, kendilerine oadayı destekleme inisiyatifi verilmiştir.
Kuşadası'nda ilçesinde istifa ederek CHP'ye geçen arkadaşların partimizle ilgileri kalmamış, aldıkları karar sadece istifa edenlerin kendilerini bağlamaktadır. Kamuoyuna ve partililerimize önemle duyururuz.