ADÜ, Borsa Yarışmalarında Rekor Kırmaya Devam Ediyor

ADÜ, Borsa Yarışmalarında Rekor Kırmaya Devam Ediyor

ADÜ, Borsa Yarışmalarında Rekor Kırmaya Devam Ediyor
01 Haziran 2023 - 00:29


Boğaziçi Üniversitesinin her yıl üniversiteler arasında finansal okuryazarlığı geliştirmek için düzenlediği Türkiye’nin en prestijli Borsa ve Para Yönetimi Yarışması INVESTIMATE’de Adnan Menderes ÜniversitesiNazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri, şampiyonluk ve üçüncülük dereceleri alarak büyük bir rekora imza attı.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, öğrencilerin katıldığı yarışmalardan aldıkları başarılı sonuçlarla gurur duyduklarını ifade ederek; “Öğrencilerimiz katıldıkları her alandaki yarışmalardan bizlere büyük gururlar yaşatarak geliyorlar. Onların kıymetli gayretleri ve öğretim üyelerimizin özverili çalışmaları hiç şüphe yok ki bu gururun kaynağı. Üniversitemizi ve Aydın’ı gururlandıran öğrencilerimizi ve onların yetişmesinden büyük özveriye sahip öğretim elemanlarımız tebrik ediyorum. Başarılarımız daim olsun.” dedi.
Son 7 yıl içinde 5’i Boğaziçi Üniversitesi, 5’i İş Yatırım A.Ş., 2’si ODTÜ ve 1’i TEFAS tarafından düzenlenen 13. Üniversiteler Arası Borsa Yarışması’nda 10 şampiyonluk ve 3 ikincilik dereceleri elde eden Nazilli İİBF öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi Borsa Yarışması’nda 6. kez toplamda da 14. kez derece alarak Türkiye’de hiçbir üniversitenin yaklaşamayacağı bir rekora imza attı.
Boğaziçi Üniversitesi Borsa Yarışması finalinde Nazilli İİBF öğrencilerinden İbrahim Güner şampiyonluk, Serkan Aldemir de üçüncülük dereceleri aldı. Böylece, yarışmada ilk üç içerisinde iki ADÜ öğrencisi ile  temsil edilmiş oldu.
İlgili yarışma sonrasında, öğrencileri bu yarışmalara hazırlayan Nazilli İİBF Dekanı ve Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli, yaptığı açıklamada, Nazilli İİBF öğrencilerinin bu başarıları ile 7 yıldır olduğu gibi yine Üniversitemizi gururlandırdığını, bu başarılar sayesinde sermaye piyasası aracı kurumlarının Üniversitemiz öğrencilerine büyük bir ilgi gösterdiğini ve bu konuda yetişmiş başta derece alanlar olmak üzere birçok öğrenciyi istihdam ettiklerini belirtti.
ADÜ'nün  borsada nitelikli iş gücü tedarik etmede Türkiye’nin en iyi Üniversitesi haline geldiğini söyleyen Prof. Dr. Yusuf Kaderli, bu başarılar Nazilli İİBF’de açılacak bir “Sermaye Piyasası” bölümü ile de taçlandırmak istediklerini ve bu konuda ADÜ  Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in sonuna kadar destek vereceği hususunda hiçbir şüphesi olmadığını da sözlerine ekledi.