Rektör Kent  YKS Güvenlik Toplantısını Gerçekleştirdi

Rektör Kent  YKS Güvenlik Toplantısını Gerçekleştirdi

Rektör Kent  YKS Güvenlik Toplantısını Gerçekleştirdi
14 Haziran 2023 - 08:46


Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent tarafından 17-18 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak olan sınav öncesi, “YKS Güvenlik Toplantısı” Rektörlük binası Senato Salonu’nda gerçekleştirildi.
Rektör Prof. Dr. Bülent Kent’in başkanlık yaptığı toplantıya; Aydın İl Nüfus Müdürü Gülçin Özkan, ÖSYM İl Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Sinecen, Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Satılmış Karakaya, Aydın Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Hünük, Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Uğur Dağüstü katıldı.
Toplantıda; 17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak olan sınavlarda alınacak önlemler ve karşılaşılabilecek durumlarla ilgili görüşmeler yapıldı.
Gerçekleştirilen toplantıda sınavların sorunsuz bir şekilde uygulanması için güvenlik tedbirleri ile sınava girecek öğrencilerin karşılaşabilecekleri sorunların çözümü, sınav öncesinde, sınav gününde ve sınav sonrasında yapılacak çalışmalara ilişkin gündem maddeleri görüşüldü.
 Rektör Prof. Dr. Bülent Kent toplantıda, “YKS için gerekli tüm tedbirlerin alınarak yapılan sınav güvenliği toplantısında, öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda sınava girmeleri ve sınav süresince de huzurlu bir ortamın oluşmasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda olumsuz bir durum yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz,” dedi.