Pehlivan: "Proje süreçlerini iyileştirmek ve ozalit maliyetlerini düşürmek adına e-proje uygulamasını belediyemize kazandıracağız."

Pehlivan: "Proje süreçlerini iyileştirmek ve ozalit maliyetlerini düşürmek adına e-proje uygulamasını belediyemize kazandıracağız."

Pehlivan:
22 Şubat 2024 - 15:30

Cumhur İttifakı Efeler Belediye Başkan adayı Burak Pehlivan, "Proje süreçlerini iyileştirmek ve ozalit maliyetlerini düşürmek adına e-proje uygulamasını belediyemize kazandıracağız" dedi.
Pehlivan, yaptığı açıklamada, 
.günümüz dünyasında birey, kurum veya kuruluşların kaynakları rasyonel kullanmaması ve israf etmesiniin  çokça tartışıldığını belirterek, "Efeler Belediyesi olarak göreve geldiğimizde bir çok yenilikte beraberinde gelecek. Nitekim, kamu veya özel sektörde; projelerin tasarlanmasından seçimine, uygulamasına ve uygulama sonrası sonuçlarının gözlenip aksayan yönlerinin giderilmesine kadar olan sürecin etkin yönetilmediği, buna bağlı olarak birçok projeden istenilen verimin alınamadığı, kıt kaynakların israf edildiği ve bazı projelerin de atıl kaldığı söylenilmektedir. Efeler'de bunu fazlasıyla görüyoruz.  Sonuçları itibariyle bakıldığında, proje yönetiminin etkinliği de günden güne artmaktadır. Sistem yaklaşımıyla bakıldığında, yüzlerce, binlerce projenin etkin bir biçimde yönetilmesi sonrası ulaşılacak sonuç, genel olarak yönetim etkinliğine çeşitli şekillerde yansıyacaktır. Bunu sağlamak için de, proje etkinliğini engelleyen faktörlerin neler olduğunun belirlenmesi, bu engellerin ortadan kaldırılması için, uzun ve kısa vadede yasal, yapısal ve yönetsel açıdan nelerin yapılması gerektiğinin ortaya konması ve çözüm bulunması önemlidir. Bu nedenle Proje süreçlerini iyileştirmek ve ozalit maliyetlerini düşürmek adına e-proje uygulamasını belediyemize kazandıracağız." dedi.
Pehlivan, bu kapsamda vatandaşların işlerini kolaylaştırmak adına, imar planlarına erişim, imar durumu sorgulama, online başvuru, dijital imza, dijital proje, onay süreçleri güvenlik ve şeffaflık SMS ile proje ve ruhsat takip sistemini uygulamaya koyarak çözüm odaklı bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini ifade etti.