BAŞKAN ATAY 24 SAATTE 3’ÜNCÜ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAŞKAN ATAY 24 SAATTE 3’ÜNCÜ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAŞKAN ATAY 24 SAATTE 3’ÜNCÜ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ
20 Mart 2024 - 17:53


Açılıştan açılışa koşarak her hafta ilçeye kazandırdığı yeni bir hizmetin kapılarını açan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 24 saatte 3’üncü açılışını gerçekleştirerek, Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’ni hizmete açtı.
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın eşi Güneş Atay ile katıldığı açılış törenine; İYİ Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı, İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı Özgür Metin, İYİ Parti il ve ilçe yönetimi, kentteki siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının ve sendikaların temsilcileri ile Efeler Belediyesi meclis üyeleri ve adayları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
MERAL AKŞENER BAŞKAN ATAY’I KUTLADI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açılış dolayısıyla Başkan Atay’a tebrik mesajı gönderdi. Akşener mesajında, “Nazik davetiniz için teşekkür ederim. Yoğun programım sebebiyle açılış programında aranızda olamayacağım. Kadim kültürümüzün en önemli miraslarından biri olan sosyal devlet anlayışımızı yaşatmanızdan büyük mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle; Efelerliler için çalışan Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay başta olmak üzere belediyemizin hizmetlerinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyor; Pazar esnafımızın hizmetine sunduğunuz Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri'nin esnafımıza ve tüm Efelerli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. En içten sevgi ve saygılarımla...” ifadelerini kullandı.
“LAF DEĞİL HİZMET ÜRETİYORUZ”
Bir sözünü daha yerine getirmenin gururunu yaşadığını ifade eden Başkan Atay, “Biz laf üretmiyoruz, hizmet üretiyoruz, hizmet! Belediye başkanı olmadan önce verdiğim vaatlerimin yüzde 96'sını gerçekleştirdim. 2 yılı pandemi ile geçen 5 yılda verdiği sözleri yerine getiren bir belediye başkanı olmanın onurunu, gururunu, mutluluğunu yaşıyorum. Göreve geldiğimde belediyenin hiç kreşi, yoktu. 5 tane kreş açtık. 752 öğrencimiz İngilizce dahil en iyi okul öncesi eğitimi alıyor. 752 mevcudun 4 katı talep aldık. Bu nedenle gelecek dönemde annelere söz veriyorum, 6 yeni kreş daha açacağım. Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının fırsat eşitliğinden yararlanma hakları olduğunu düşünerek bir dershane açtım. Söz veriyorum, gelecek dönemde 2 tane daha dershane açacağım. Farklı mahallelerimize 18 kitap kafe açtım, gelecek dönemde 20 tane daha kitap kafe açmaya söz veriyorum.” dedi.
Başkan Mehmet Fatih Atay, Efeler’e kazandırdığı rekor hizmetlerinden Avrupa'nın en büyük 2’nci açık hava matematik ve bilim parkı, Aydın’da ilk olan Down Kafe, kitap fuarı, gastronomi festivali, haftada 400 çocuğun eğitim gördüğü Otizm Yaşam Merkezi, Doğa Otel ve Restoran,  Cumhuriyet'in 100’üncü yılı anıtı ve Kuvayi Milliye Müzesi projelerini de anlattı.
İLK PAZAR 28 MART PERŞEMBE GÜNÜ KURULACAK
Seçim yasakları olduğu için bugün açılış yaptıklarını fakat ilk pazarın 28 Mart Perşembe günü kurulacağını ifade eden Başkan Atay, “Burada semt pazarımız Perşembe günleri kurulacaktır. Beni yalnız bırakmadığınız için bir kez daha teşekkür ederim. Hepinizi en içten duygularımla, saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Sağ olun, var olun.” diye konuştu.
Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Sedat Uygun da konuşmasında mahallelerine kapalı pazar yeri kazandıran Başkan Atay’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Başkan Mehmet Fatih Atay, davetlilerle birlikte Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nin açılış kurdelesini keserek pazaryerini hizmete açtı.