Ahmet Ertürk, "Çiftçiyi, üreticiyi destekleyecek tarım politikalarının hızlı bir şekilde hayata geçmesi için var gücümüzle çalışacağız."

Ahmet Ertürk, "Çiftçiyi, üreticiyi destekleyecek tarım politikalarının hızlı bir şekilde hayata geçmesi için var gücümüzle çalışacağız."

Ahmet Ertürk,
29 Nisan 2023 - 06:47

İYİ Parti Aydın Millegtvekili adayı Ahmet Ertürk, "Çiftçiyi, üreticiyi destekleyecek tarım politikalarının hızlı bir şekilde hayata geçmesi için var gücümüzle çalışacağız."dedi.
Ertürk, seçim çlalışmaları kapsamında Tatrım Fuarı'nda ziyaretletde bulundu.
Kendisinin de çiftçi olması ve hayvancılıkla uğraşması sebebiyle vatandaşlardan büyük ilgi gören Ahmet Ertürk, fuarın Aydın için çok önemLi olduğuna dikkat çekti.
Ziyaretlerinde İYİ Parti iktidarında çiftçilerin sorunlarını çözecek politkaların en önemli gündemleri olduğunu vurgulayan Ertürk, Aydın çiftçisinin sorunlarını en iyi bilenlerden birisi olduğunu kaydetti.
İYİ Parti'nin  tarımı yeniden canlandırmak için “Atatürk Orman Çiftliği Tarım Bilimleri Akademisi” projesi hazırladığını anımsatan Ertürk, ."İYİ Parti’nin projesi, tarım üreticilerinin, iyi şartlarda, en yeni teknolojiyle, bilimin öncülüğünde üretim yaparak verim ve kazançlarını artırmasını hedefliyor. Proje ile çiftçileri kaderine terk eden yaklaşımların sona erdirilmesi ve tarımsal üretimde yenilikçi uygulamalarla çiftçilerin birer girişimci ve “asıl aktör” haline getirilmesi öngörülüyor. İYİ  Parti, projeyle “tohum ve tarımsal ilaçlarda dışa bağlılığı sonlandırmayı” da planlıyor. Türkİye'yi ayakta turtan çiftçilerimizdir onların ürettkleridir. Çiftçilerimiz her şeyi fazlasıyla hak ediyor. Ama maalesef kontrolsüz döviz kuru, keyfi faiz oranları ve başarısız ekonomi politikaları” sonucu tarımda da maliyetler inanılmaz yükseldi. Pazarın ateşi hiç sönmüyor. Fileler bir pazarda en az 500 tl ile doluyır. Bu ateşi söndürecek tek parti İYİ Parti'dir."
Ertürk,'ün ziyaretelerine  İl Başkanı Recep Taner, İlçe Başkanı İlhan Adıyaman ve çok sayıda  partilil eşlik etti,.