Özmen, Türkiye ile İran arasında köprü oldu

Özmen, Türkiye ile İran arasında köprü oldu

Özmen, Türkiye ile İran arasında köprü oldu
11 Temmuz 2023 - 16:21

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Ömer Özmen TBMM Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Üyesi olarak gittiği İran’da iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin gözden geçirildiği toplantılara katıldı.


Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Bütçe ve Planlama Daimi Komitesi Türk Gurubu Üyeliğine seçilen Aydın Milletvekili Ömer Özmen, yer aldığı heyetle birlikte İran’a gitti. İlk yurt dışı ziyaretini İran’a yapan heyette bulunan Özmen, Temel Dokümanlar Çalışma Grubu ikinci toplantısında hazır bulundu.
Bu toplantıda, APA'nın yeniden yapılanması, daha etkin ve güçlü bir uluslararası parlamenter kuruluş haline getirilmesi ve kuruluşun hukuki belgelerinin veniden düzenlenmesi gibi hususları ele alındı. APA'nın Bütçesinin Planlamasına ilişkin karar tasarısı, bütçesinin ve ödeme modelinin belirlenmesi,  Türkiye İran arasındaki ikili ilişkiler, Türkiye’nin ASYA ülkeleriyle ticari faaliyetleri ve küresel gelişmelerinin ele alındığ kapsamlı bir değerlendirme yapıldı.
Milletvekili Ömer Özmen, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Asya platformlarındaki ülkeler ile kuracağımız ikili dialogların, girişimci ve insani dış politika hedeflerimizin ileriye götürülmesine katkıda bulunacağına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.