İYİ Partili Demirci’yle ilgili flaş gelişme!

İYİ Partili Demirci’yle ilgili flaş gelişme!

İYİ Partili Demirci’yle ilgili flaş gelişme!
13 Aralık 2021 - 11:11

Tavır, davranış ve Millet İttifakı’na zarar verici açıklamaları nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Süleyman Demirci hakkında karar çıktı. Geçtiğimiz hafta yazılı ve sözlü olarak savunması alınan Aydın İl Başkanı’nın görevine son verildi. Demirci partiden de ihraç edildi.

MİLLET İTTİFAKI İLE ANLAŞAMADI
2 yıl önce yapılan İl Kongresi’nde 251 oy alan Süleyman Demirci, mevcut başkan Cemal Sarı’yı devirerek başkanlığa seçilmişti. Demirci, 2019 Yerel Seçimleri’nden sonra Millet İttifakı içerisinde İYİ Partili isimlerin CHP’li belediyelerde yeterince istihdam edilmediği ve önemli görevlere getirilmemesinden yakınarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ilçe belediye başkanlarını eleştirmişti.

PARTİ İÇİ MUHALEFETE YENİLDİ
20 oy farkla Aydın İl Başkanlığı’na seçilen Süleyman Demirci, kongrenin ardından yaşanan süreci yönetemedi. Demirci, parti içinde yaşanan kutuplaşmanın önüne geçemedi. Sert çıkışlarıyla sık sık gündeme gelen ve kendisine karşı olanlar hakkında disiplin mekanizmasını çalıştıran Süleyman Demirci’yi parti içi muhalefet hedef tahtasına oturttu. Millet İttifakı ile yaşanan anlaşmazlıklar ve parti politikalarına zarar veren çıkışları Demirci’nin sonunu hazırladı.