NNazilli Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, yoğun katılımın olduğu törenle kapılarını ziyarete açtı 

NNazilli Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, yoğun katılımın olduğu törenle kapılarını ziyarete açtı 

NNazilli Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, yoğun katılımın olduğu törenle kapılarını ziyarete açtı 
17 Aralık 2022 - 22:02



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) takviminde yer alan ve bu yıl 17-21 Aralık tarihleri arasında Nazilli Sümer Vakfı yararına gerçekleştirilen Nazilli Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı düzenlenen tören ile başladı.

Nazilli protokolü ve halkın büyük ilgi gösterdiği Nazilli Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı açılış töreninde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Nazilli Belediyesi Mehter takımı ve Nazilli Belediyesi Halk Oyunları topluluğu Otantik Gurubunun zeybek gösterisi yaptı.  Nazilli Belediyesi Katlı Oto Park’ın zemin katı olan 6 bin 500 metrekarelik kapalı alanında, 3 bin 500 metrekarelik bölümü stant alanı olarak ayrılırken,  65 stantla 170 firmanın katıldığı Nazilli Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarında 320 marka yer aldı. 

Nazilli için kıymetli olan Sümer Vakfı'nın bu fuarı düzenlemesinden dolayı minnettar olduğunu dile getiren Nazilli Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı Organizatörü Mehmet Abdioğlulları; “Tarlada izi olanın hasatta da izi olur. Hasatta da Nazilli olarak izimiz de var hakkımızda var. Fuar için, gerçekleşmesi için mehteran takımı yöneticisi de bizimle çalıştı elektrikçi arkadaşlar da. Emniyet Müdürüme ve Jandarma Komutanına teşekkür etmek istiyorum. Yaklaşık 1,5 ayda bu güzel organizasyonu yerleştirmek için bize yardımcı oldular” dedi.  Abdioğlulları, konuşmasının sonunda Tarım fuarının yoğun ilgiden dolayı 3 gün değil 4 gün olacağını belirtti. 

Fuar organizasyonunu yapan başta Sayın Kaymakamımız ve Sümer Vakfı’na teşekkürlerini sunan Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, “Nazilli demek tarım demek. Nazilli'de tarım sabahın gün ışığı ile başlayıp akşamın karanlığına kadar devam eder. Bütün çiftçilerimize ulaşabilmek için farklı yollar bulduk. Katılım sağlayan bütün misafirlerimize tarım fuarının hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 
Fuarın organizasyonunda başından sonuna kadar en büyük özveriyi gösteren Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy’u ayakta alkışlamaya davet eden Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, “Nazilli bu fuarda bir eser çıkardı. Bu eserin arkasında olan başta Kaymakamımız olmak üzere bütün herkese teşekkür ediyorum. Bu sadece bir fuar değildi. Nazilli isterse bir şeyler yapabilir. Bu fuar Sümer Vakfı'nın birinci ve en güzel işlerinden birisi oldu” diye konuştu.

Bu tür fuarların geleneksel hale gelmesi için gayret gösterdiklerini belirten Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nuri Arslan, “Bizim verimli topraklarımız üzerinde yetişen ürünlerin, tarımsal sanayi işletmelerinin ve niteliğinin bir gelişme modeli önem kazanmıştır. Markalaşma yolunda ihracatın artmasa önem vermekteyiz. Bu nedenle ürün çeşitliliğimizi katma değer yaratacak şekilde arttırmalıyız. Bu nedenle sanayi ve ticaret alanında bir an önce çözüm bulunması gerektiğini vurgulamaktayım. Ülkemizin ve bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacak her platformda var olduğumuzu buradan belirtiyorum. Bir sonraki fuarımızın il olma vizyonumuza yakışacak şekilde olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 “Hayvancılığın sadece ülkemiz için değil dünya için önemli bir sektör olduğuna dikkat çeken Nazilli Tarım İlçe Müdürü Sunay Güler,  “Hayvancılık ve tarım sektörü tıpkı bir Milli savunma sanayisi gibi değerlidir. Tarım sektörünün olmazsa olmazı çok değerli çiftçilerimizdir. Çiftçilerimiz için ne yapılsa azdır diyoruz. Çiftçimize ve tarım sektörüne her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulacaktır. Bu nedenle bu sektörü diğer sektörlerden farklı tutup verilen önemin devam etmesini diliyorum” dedi.

Nazilli için bir kıvanç olduğunu vurgulayan ve bölgenin en büyük fuarı olduğuna dikkat çeken Başkan Özcan, “Nazilli için bir kıvançtır. Fuarın gerçekleştirilmesi zorlu bir süreçti. Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Fuar alanında Hollanda'dan gelen 36 metrelik bir araç sergileniyor. Burası münazaaların konusu değil, Nazilli’nin tanıtımının münazaasıdır. Nazilli bugün burada birliktedir. Yarın da birlikte olacaktır. Birlikte olduğu süreçte de neler yapabileceğini göstermektedir. Nazilli’de serbest ticari bölgenin yapılması için çalışıyoruz. Bakan Varank ile projeler üzerinde tartışacağız. Nazilli en güzel yerleri hak ediyor. 8 Şubat'ta Nazilli ilk kez uluslararası bir fuarda temsil edilecek. Fuarda Nazilli’yi en iyi şekilde tanıtarak Nazilli'ye katkı sağlayalım. Nazilli il olmak için bütün çabaları gösterecektir. Kimsenin endişesi olmasın. 20 yıl önce ne söylüyorsak 20 yıl sonra da aynısını söyleyeceğiz. Bölgenin en büyük fuarında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Nazilli’nin altın değerinde bir ilçe olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Nazilli, İnsanların yaşamak ve bulunmak istediği bir yer olmuştur. Pandemi sürecini çok sıkıntılı olarak atlattık fakat Nazilli'nin ne kadar güçlü olduğunu, sorun çözebilme kabiliyetini ne kadar yüksek olduğunu gördük. 52 günde böyle bir güzel organizasyonu gerçekleştirme başarısını elde etti. Sümerbank'ın Nazilli ve bölge için ne anlama geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bütün kesimlerin bir araya gelebileceği, Nazilli’yi konuşabileceği bir çatı örgütü olarak Sümer Vakıf çok önemlidir. Sümer Vakfı'nın kuruluş amaçlarından biri eğitimdir. Fuarda elde edilen gelirler Nazilli gençlerinin eğitiminde kullanılacaktır” dedi.

Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin, Adnan Menderes Üniversitesi'nden ayrılıp Sümerbank Üniversitesi kurulması için çalışmalar başlattıklarını ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, “Fuarlar hem bölgemizin tanıtımı açısından hem de sektörün tanıtılması açısından çok önemlidir. Tarımla ilgili teknolojik gelişmeler hakkında bilgi edinmesi konumundan çok önemlidir. Aydın ve Nazilli tarım için Türkiye'ye son yıllarda ihracatın ithalatı karşılama oranında ciddi katkı sağlamıştır. Cari açığın kapanmasında Aydın'ın çok büyük bir yararı vardır. Çiftçimizin yanındayız.” diye konuştu.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) takviminde yer alan ve AS Fuarcılık organizasyonunda Nazilli Sümer Vakfı yararına Nazilli Belediyesi Katlı Otoparkında düzenlenen fuarın açılışına, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, Karacasu Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık,  İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Caner Özkul,  AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, MHP Nazilli İlçe Başkanı Hasan Eren, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri, esnaf odası başkanları, daire müdürleri ve fuarın yapılmasına katkıda bulunan 100’e yakın kurum ve emek verenler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreni sonrası protokol üyeleri alanda bulunan stantları tek tek ziyaret ederek, firmalar, ürünleri ve markaları hakkında bilgi aldı.