EFE KADINLAR ÜRETİYOR İŞLİYOR HALKA SUNUYOR

EFE KADINLAR ÜRETİYOR İŞLİYOR HALKA SUNUYOR

EFE KADINLAR ÜRETİYOR İŞLİYOR HALKA SUNUYOR
11 Ağustos 2023 - 15:22


Efeler Belediyesi’nin verimli tarım arazilerinde yetiştirilen domatesler, Başkan Atay’ın hizmete açtığı %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nda hijyenik koşullarda işlenerek tüketime hazır hale getiriliyor.
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, tarımsal üretimi desteklemek ve teşvik etmek için ilçenin bereketli topraklarında üretime devam ediyor.  
Belediyenin Işıklı Mahallesi’ndeki tarım arazisinde üretilen domateslerin bu yılki ilk hasadı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Hasadın ardından %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’na getirilen domatesler, burada çalışan emekçi kadınlar tarafından özenle temizlendikten sonra kullanım amaçlarına göre doğranıyor. Bir sonraki işlem için son teknolojik makinelere sevk edilen domatesler; burada menemenlik, yemeklik ve mevsimlik sos haline getiriliyor, kurutmalık olarak da hazırlanıyor.
Özenle paketlenen domatesler, ucuz ve sağlıklı gıdaya erişimin kentteki adresi olan ve Kurtuluş ile Girne mahallelerinde hizmet veren Efe Bakkalların raflarında vatandaşların beğenisine sunuluyor.