Çerçioğlu’ndan İmamoğlu’na destek: "Yanındayız İmamoğlu"

Çerçioğlu’ndan İmamoğlu’na destek: "Yanındayız İmamoğlu"

Çerçioğlu’ndan İmamoğlu’na destek:
01 Haziran 2022 - 11:08

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem   İmamoğlu'na 'siyasi yasak' istenen davanın duruşması öncesi destek İmamoğlu’na destek veren bir mesaj yayınladı.  Çerçioğlu, “İstanbul halkının iradesine saygı ve hukukun adil, bağımsız işleyeceğine inancımızla yanındayız Ekrem İmamoğlu” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın bugün görülecek duruşmasında karar bekleniyor. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada savcı İmamoğlu'na 4 yıl 1 aya kadar hapis ile seçme ve seçilme haklarından mahrumiyet istemişti.

Duruşma öncesi sosyal medya hesabından açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ekrem İmamoğlu’na destek verdi. Çerçioğlu, yayınladığı destek mesajında, “Gençlerimize, geleceğimize özgür bir dünya bırakmamızın temel şartı, adalet ve demokrasidir. Adaletin ve demokrasinin, hukukun üstünlüğüyle sağlanacağına inanıyoruz. İstanbul halkının iradesine saygı ve hukukun adil, bağımsız işleyeceğine inancımızla yanındayız. @ekrem_imamoglu” ifadelerini kullandı.