Başkan Kaplan “Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamdır”

Başkan Kaplan “Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamdır”

Başkan Kaplan “Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamdır”
18 Eylül 2023 - 13:25



Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal Mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Meraşal ve Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Kaplan yayınladığı mesajda, Gazilik unvanının milletimizin ve ülkemizin varlığını devam ettirmesinde, Anadolu topraklarının vatan kılınmasında, en önde gelen değerler arasında olduğunu ifade ederek, “Bölünmez vatan topraklarında, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur” dedi.

Mesajında, Türk Milletinin, coğrafyamızın dört bir köşesinde mücadele eden kahramanlarımızın aziz hatıralarıyla büyümüş bir nesil olduğuna da dikkat çeken Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Milletimiz dün olduğu gibi bugün de “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” diyerek istiklalini ve istikbalini savunmayı sürdürmektedir. Gazilerimiz, temsil ettikleri değerlerin bilinciyle vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik etmektedir. 19 Eylül’ün yurdumuzun her yerinde Gaziler Günü olarak kutlanması, gönlümüzde yerleri her zaman farklı olan kahraman şehitlerimize, cesaret timsali gazilerimize karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı vermiştir. Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu Vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal Mücadelesinde ki önderliğinden dolayı “Mareşal Rütbesi ve Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor; bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahraman şehitlerimiz ile ebediyete intikal etmiş gazilerimize rahmet, hayatta olan gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum” dedi.