Alıcık, '19 Eylül Gaziler Günü' dolayısıyla yazılı  mesaj yayımladı.

Alıcık, '19 Eylül Gaziler Günü' dolayısıyla yazılı  mesaj yayımladı.

Alıcık, '19 Eylül Gaziler Günü' dolayısıyla yazılı  mesaj yayımladı.
18 Eylül 2023 - 12:54

Milliyetçi Hareket Partisi  Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, '19 Eylül Gaziler Günü' dolayısıyla yazılı  mesaj yayımladı.
“Türk Milleti Gazidir, Türkiye Büyük Millet Meclisi Gazidir, Türk Devleti Gazidir.” diyen MHP Aydın İl Başkanı Haluk ALICIK, yaptığı yazılı kutlama mesajında; “ Gazilik, haklı ve şerefli bir mücadelenin paha biçilemez mükâfatı, vatan ve millet sevgisinin emsalsiz müdafaasıdır. Türk tarihinin her sayfası şehitlerimizin kanlarıyla yazılmış, gazilerimizin feragatiyle taçlanmıştır. Türk Milleti Gazidir, Türkiye Büyük Millet Meclisi Gazidir, Türk Devleti Gazidir. 
Gazilik; cesaretin, dirayetin, hamiyetin, ferasetin, fedakarlığın simgesi; kahramanlığın muazzam sinesidir.
Gazilik, fedakârca, kahramanca, yürekli bir şekilde candan ve serden vazgeçmeye hazır oluşun kararlılık beyanıdır. Gazilik, şehadeti göze almış, varlığını hiçe saymış, vakarını haysiyetiyle sarmış ahlak burçlarının ve adam gibi adam olanların unvanıdır. Tarih boyunca ihanet inancın karşısında tutunamamış, işgal ve istila hevesleri 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' şuuru karşısında asla duramamıştır. 
Türk milleti hem gaziliğin hem de şehadetin yuvasıdır. 
Gazilerimizle şehitlerimiz milli varlığın güvenceleri, milli istiklalin yenilmez güçleridir. Gazilerimiz vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık sevdasının simgeleri, zirve isimleridir. 
Şehit ve gazilerimizin emanetlerini zedelemeden, hatıralarını lekeletmeden muhafaza etmek herkesin en temel sorumlulukları arasındadır. 
Gazisi mahzun ve mahcup olan bir millet geçmişinden kopmuş istikbalinden vazgeçmiş demektir.
Hiç kuşku yoktur ki, Gaziler Türk milletimizin onur ve ömür aydınlığıdır. Bu aydınlık istikbal güvencemiz, istiklal güvenimizdir. Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının verilişinin yıldönümünde hayatta olan bütün kahramanlarımıza hürmetlerimi sunuyorum.
19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm Gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum.” dedi.