SÖKE’Lİ SİNEMA OYUNCUSU ASİYE DİNÇSOY ÖDÜLE DOYMUYOR

Başrolde oynadığı “Toz Bezi” filmi ile 66. Berlina filim festivali Forum bölümüne seçildi.

SÖKE’Lİ SİNEMA OYUNCUSU ASİYE DİNÇSOY ÖDÜLE DOYMUYOR

Başrolde oynadığı “Toz Bezi” filmi ile 66. Berlina filim festivali Forum bölümüne seçildi.

SÖKE’Lİ SİNEMA OYUNCUSU ASİYE DİNÇSOY ÖDÜLE DOYMUYOR
17 Şubat 2016 - 14:12

BERLİN’E TÜRKİYE’DEN TAM 102 FİLİM BAŞVURDU

11-21 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 66. Berlin Filim Festivaline bu yıl Türkiye’den rekor bir sayıda tam 102 filim başvurdu. Bu festivale 102 filim arasından sadece dört filim katılıyor.   İki gündelikçi kadının İstanbul’daki hayat mücadelesini anlatan, Ahu Öztürk’ün ilk uzun metrajlı filmi olan ‘Toz Bezi’ 66. Berlinale Film Festivali Forum bölümüne seçildi. 11-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde gösterilecek filmin başrollerini  Söke’li sinema oyuncusu Asiye Dinçsoy ve Nazan Kesal paylaşıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Mehmet Özgür, Serra Yılmaz, Didem İnselel ve Gökçe Yanardağ var. 

 

ASİYE DİNÇSOY ÖDÜLE DOYMUYOR

Söke’li tanınmış genç işadamlarından Polat Emlak ortaklarından Faruk Dinçsoy’un kız kardeşi olan 1979 doğumlu genç sinema oyuncusu Asiye Dinçsoy, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu. Asiye Dinçsoy 2009 yılında Adana Altın Koza Filim Festivali’nde “Hayatın Tuzu” filmindeki Meryem rolüyle en iyi genç kadın oyuncu ödülünü almıştı. Daha sonra 2012 yılında 44. Sinema Yazarları derneği Ödülleri’nde ise “Press” filmindeki Songül rolü ile en iyi yardımcı kadın ödülünün sahibi olmuştu.

 

“TOZ BEZİ” FİLMİ İSTANBUL’DA ÇEKİLDİ

Maltepe Belediye’sinin desteği ile İstanbul’da çekilen ‘Toz Bezi’ iki gündelikçi kadının temizliğe gittikleri evlerdeki insanlarla kurdukları ilişki, gündelik çatışmaları, kendi arkadaşlıkları-kardeşlikleri ve bu yakın arkadaşlığın hiyerarşisi, hayata tutunma çabası, kadınlık, annelik, temizlik ve yoksulluk üzerine bir film. Nesrin ve Hatun şehrin yoksulluğu ve zenginliği arasındaki bir vagonda gelip giderken, hayatı anlamaya ve kendilerine gidecek yollar bulmaya çalışır... Toz Bezi ile birlikte Türkiye’den dört filmin katıldığı 66’ncı Berlin Film Festivali’nin kazananları ise 21 Şubat’ta belli olacak.

Nezir Çetin