İYİ Parti Aydın'da tepki istifası

İYİ Parti Aydın'da tepki istifası

İYİ Parti Aydın'da tepki istifası
29 Mayıs 2023 - 13:39

 

Cumhurbaşkanlığı ikinci turunu Recep Tayyip Erdoğan’ın  önde bitirmesinin ardından bir çok ilde istafaların başlaması dikkat çekiyor . Bu kapsamda İYİ Parti Aydın Milletvekili aday adayı ve Nazilli İlçe Teşkilatı kurucusu Mehmet Reşat Taşdemir, Meral Akşener’i eleştirip partiden istifa etti

14 Mayıs'tan sonra Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimlerinde de alınan  muhalefette büyük şok etkisi yaratırken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e parti tabanından tepkiler çığ gibi  yükselmeye başladı.

Aydın’da da  ilk tepki İYİ Parti Aydın Milletvekili aday adayı ve Nazilli İlçe Teşkilatı kurucularından Mehmet Reşat Taşdemir’den geldi. Mehmet Reşat Taşdemir, seçimden Erdoğan'ın zaferle çıkmasının ardından partisinden istifa ettiğini duyurdu.

"Mutabakat metni rafta kalmıştır."

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ortaya koyduğu sonucu değerlendiren Taşdemir, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem talebi çöpe gitmiştir. Mutabakat metni rafta kalmıştır. Meral Akşener'in Başbakanlık talebi hayalden öteye gidememiştir. Bu başarısızlıkların tüm sorumluluğunu üzerime alarak mevcut partimden istifa ediyorum” diye açıklama yaptı.