İl Sağlık Müdürü Açıkgöz'den rahatlatan açıklama

İl Sağlık Müdürü Açıkgöz'den rahatlatan açıklama

İl Sağlık Müdürü Açıkgöz'den rahatlatan açıklama
09 Eylül 2021 - 16:13

Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, kentteki son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yoğun bakım ve genel doluluk oranlarının son derece stabil olduğunu söyleyen Müdür Açıkgöz, "Endişe gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değil" dedi.
Kısıtlamaların kaldırılmasının ardından tüm Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanmaya başladı. Bazı illerde ise yoğun bakım doluluk oranları oldukça yükseldi. Türkiye'de en az vaka bulunan il olma başarısını gösteren Aydın'daki son durum hakkında İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz bilgi verdi.
"TÜRKİYE'NİN EN GÜVENLİ KENTİ"
Vaka sayılarının stabil seyrettiğini ifade eden Müdür Açıkgöz, "Aydın şu anda Türkiye'nin en güvenli kenti. Ancak okulların açılmasıyla beraber oluşabilecek hareketliliği de, hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz bazında takip ediyoruz. Aşılama hizmetlerini son hız devam ettiriyor, erişilebilir halde tutmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
AYDIN'DA MU VARYANTI VAR MI?
Kentteki genel yatak doluluk oranı ve yoğun bakım doluluk oranlarının da son derece stabil seyrettiğini dile getiren Açıkgöz, "Şu anda ilimizde endişe gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değil. Aydın'da şu ana kadar MU varyantı ile ilgili bir tespitimiz yok. İlimiz gerek uluslararası gerekse şehirlerarası trafiğin çok yoğun olduğu bir il. Süreci çok dikkatli bir şekilde takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.