Efeler Belediyesi’nden Otizm Yaşam Merkezi'ne özel hizmet

Efeler Belediyesi’nden Otizm Yaşam Merkezi'ne özel hizmet

Efeler Belediyesi’nden Otizm Yaşam Merkezi'ne özel hizmet
22 Ağustos 2023 - 17:43

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay tarafından hayata geçirilen Otizm Yaşam Merkezi, özel bireylerin yaşamlarına olumlu katkılarda bulunmaya devam ediyor.

 Sadece temel belediyecilik hizmetlerini değil aynı zamanda sosyal belediyecilik hizmetlerini de sunarak vatandaşların takdirini kazanan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Otizm Yaşam Merkezi projesi ile otizmli bireyler ve aileleri için bir umut kaynağı oldu.

.Özel bireyler için 2021 yılının Aralık ayında hayata geçirilen Otizm Yaşam Merkezi, 400 öğrenci kapasitesi ile bölgenin en geniş çerçeveli olma özelliğini taşıyor. Otizmli bireylerin yaşamını güzelleştirmek için kalplerindeki şefkat ve yüzlerindeki tebessüm ile çalışan uzman eğitmen kadrosu; özel eğitim, spor, psikoloji, müzik ve ergoterapi ile dil ve konuşma alanlarındaki eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. Bahse konu derslerde özel bireylerin, özgüvenlerinin artırılması, ince ve kaba motor gelişimlerinin sağlanması, sosyal beceriler kazanmaları sağlanıyor.

Tüm derslerin ücretsiz olarak verildiği merkez, ilçe sakinlerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de çok sayıda öğrenci ve aileye ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Mehmet Fatih Atay'ın liderliğindeki Efeler Belediyesi, u şekilde sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkmaya devam ediyor ve özel bireylerin yaşamlarını desteklemek için anlamlı adımlar atıyıor.

Otizm Yaşam Merkezi, bu çabanın önemli bir örneğini oluşturuyor ve toplumun farklı kesimlerine yönelik duyarlılığını yansıtıyor.