Sarışın ve mavi gözlüler bugünlerde aman dikkat...

Sarışın ve mavi gözlüler bugünlerde aman dikkat...

Sarışın ve mavi gözlüler bugünlerde aman dikkat...
13 Temmuz 2023 - 11:14

Prof. Dr. Neslihan Şendur, deri kanseri açısından özellikle sarışın, mavi gözlü ve açık tenli kişilerin risk grubunda olduğunu bildirdi.

Bir dönem Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği yapan Prof. Dr. Neslihan Şendur, yaz mevsimiyle birlikte güneşin etkisinin deri kanseri riskini artırdığını belirterek, deri kanseri açısından özellikle sarışın, mavi gözlü ve açık tenli kişilerin risk grubunda olduğunu bildirdi.

Şendur, yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde sürekli açık havada çalışmak zorunda olanlar ile yüksek ısıya maruz kalınan işlerde çalışanların, mutlaka koruyucu tedbir alması gerektiğini ifade etti.

,Dönerciler, kaynakçılar, pide ustaları tarlada çalışan işçiler, belediyelerin parkl bahçe işlerinde çalışanlar, ile sörf yapanlar ve denizcilerin deri kanserine yakalanma risklerinin iki kat daha fazla olduğuna dikkati çeken Şendur, "Sarışın, mavi gözlü, açık tenli kişilerin deri kanserine yakalanma riski sıcak havada daha fazla. Bu nedenle güneşin dik olduğu saatlerde dışarda çalışmak zorunda olan bu yapıdakilerin çok dikkatli olması gerekiyor. Bu risk grubuna küçük yaştaki çocuklarda dahil. Bu yapıdaki kişilerin kıyafet seçimini de dikkatli yapması gerekir" dedi.