Aydın Şehir Hastanesinin yolu ve alt yapısını hükümet yapacak

Aydın Şehir Hastanesinin yolu ve alt yapısını hükümet yapacak

 Aydın Şehir Hastanesinin yolu ve alt yapısını hükümet yapacak
16 Kasım 2022 - 11:30

 

Aydın’da inşaatı devam eden ve 2023'te de hizmete açılması planlanan bin 400 yataklı şehir hastanesinin yolları ve alt yapı çalışmalarıyla ilgili müjdeli haberi AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş verdi. Savaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın şehir hastanesinin yolu ve alt yapısını yapacağını söyledi.


AK Parti Aydın heyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret etti. AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim ile birlikte Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, AK Parti Germencik İlçe Başkanı Mehmet Akgün, Bakan Karaismailoğlu ile makamında bir araya geldi. Toplantının gündem maddesi Aydın Şehir Hastanesi’nin yolu, Bozdoğan-Nazilli Karayolu ve Ortaklar-Germencik yoluydu. Bakan Adil Karaismailoğlu’nun Aydın’ın 3 isteğinin de yerine getirileceğini söyledi.
CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ
AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Toplantının detaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken Aydın Şehir Hastanesi’nin yolunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın işleme alacağını ifade eden Mustafa Savaş, “Kanalizasyon, içme suyu, yolların yapılması belediyenin görevi. Yapmayınca biz de Cumhurbaşkanımıza iletti. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Sağlık Bakanımız, Çevre ve Şehircilik İklim Bakanımız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız kendi aralarında bir araya gelerek, buranın altyapı, üstyapı çalışmalarının yapılması için startı verdi. Son aşamaya geldi. Bakanımız Adil Karaismailoğlu da son aşamaya geldiğini ve yolu yapacağını söyledi. 4 milletvekili arkadaşımızla birlikte yeniden gündeme getirince bakanımız açıklama yaptı” ifadelerini kullandı.
GERMENCİK-ORTAKLAR’DA ÇALIŞMA
Mustafa Savaş, yarım kalan Germencik-Ortaklar yolunda da çalışmaların yapılacağını söyledi. Diğer taraftan, önemli bir turizm yolu olan Davutlar-Güzelçamlı yolunun genişletilmesinin de gündeme alındığını söyledi.
BOZDOĞAN – NAZİLLİ YOLU
AK Partili Mustafa Savaş, kritik ziyarette masaya yatırılan Bozdoğan-Nazilli yoluna ilişkin de konuştu. 30 kilometrelik yolda için bakanlığın çalışmayı başlattığını ifade ederek, “Şu anda projesi bitti. Programa alınması için çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde orası için de çalışmalarımızı başlatılması için taleplerimizi ilettik” dedi.