AK Parti'ye seçim kaybettiren başkana plaket

AK Parti'ye seçim kaybettiren başkana plaket

AK Parti'ye seçim kaybettiren başkana plaket
26 Ekim 2021 - 15:28

Belediye başkan adayı gösterilmediği 2004 yılında ilçe başkanlığından ayrılıp bağımsız girdiği seçimlerde CHP’nin kazanmasını sağlayan Hilmi Yıldırım’a yarı yolda bıraktığı AK Parti tarafından plaket verildi. İl Başkanı Ömer Özmen’in elinden plaket alan Yıldırım, geçmişini tekzip edercesine ‘birlik ve beraberlik’ mesajları verdi.
AK Parti Didim İlçe Teşkilatı, partinin kurucu ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür plaketi verdi. İlçe Danışma Meclisi toplantısında sahneye davet edilerek plaket alanlar arasında bulunan bir isim dikkat çekti. 2004 yılında aday gösterilmediği için ilçe başkanlığından ayrılıp seçimlere bağımsız belediye başkan adayı olarak giren ve CHP adayı Mümin Kamacı’nın kazanmasını sağlayan Hilmi Yıldırım, İl Başkanı Ömer Özmen’in elinden plaket aldı.
AK PARTİ’Yİ ‘YILDIRIM’ ÇARPMIŞTI
Hatırlanacağı gibi, Hilmi Yıldırım 2004 yılında belediye başkan adayı gösterilmediği AK Parti ile yollarını ayırıp seçime bağımsız girmişti. İktidar partisinde büyük şok ve yıkıma yol açan bu davranışın gölgesinde girilen seçimi CHP’li aday Mümin Kamacı 2996 oy alarak önde tamamlamış, onu 2470 oyla AK Parti adayı Hilmi Erbaş takip etmişti. Hilmi Yıldırım ise bağımsız olarak 1621 oy almıştı. Sonuç itibarıyla AK Parti’de derin yaralar açan 2004 yılı seçimlerinin parti içinde ciddi ayrışmalara sebep olduğunu kaydeden siyasi otoriteler, her iki Hilmi’nin aldığı toplam oy sayısı olan 4091 rakamına dikkat çekerek, “AK Parti için hayati önem taşıyan bir seçimdi. Seçim yenilgisi başka partiden değil, maalesef kendi içimizden geldi” sözleriyle süreci özetlemişti.
2014 SEÇİMLERİNDE BİR BAŞKA KRİZ
2004 yılında yaşanan krizin derin izlerini taşıyan AK Parti’de 2014 seçimlerine gelindiğinde bu kez bir başka kriz patlak verdi. Kendisi yerine Ufuk Döver’in aday gösterilmesine içerleyen dönemin ilçe başkanı Hilmi Erbaş, bağımsız aday olmadı ama tıpkı Hilmi Yıldırım gibi partiden ayrılıp seçim süresince ortalıkta görünmedi. Hilmi Yıldırım’ın ise AK Parti adayına destek bir yana aksine DSP adayı Mümin Kamacı lehine gizli faaliyette bulunduğu belirtilmişti. Bunun sandığa yansıması ise CHP’nin zaferiyle sonuçlandı. CHP’li Ahmet Deniz Atabay 9.102 seçmenin desteğini alarak yüzde 24,73 oy oranıyla belediye başkanı oldu. AK Parti'li Ufuk Döver ise 8.938 kişinin oyunu alarak seçimi yüzde 24,28’le tamamladı. CHP adayının 2014 yerel seçimini sadece 164 oy farkla kazanması ise AK Parti’ye kendi içinden vurulan darbenin özeti oldu.
BUNUN ADI DALGA GEÇMEK
Gerek 2004, gerekse 2014 seçimlerindeki tavrıyla AK Parti’ye seçim kaybettiren kişilerin başında gelen Hilmi Yıldırım, yaptıkları yanına kar kalırcasına ödüllendirildi. Yıldırım 2015 yılının Kasım ayında yapılan milletvekilliği erken seçimlerinde 6. sıradan listeye konuldu. 2018 milletvekilliği seçimlerinde aday adayı oldu ancak listeye giremedi. Son yapılan AK Parti Didim İlçe Danışma Meclisi toplantısında İl Başkanı Ömer Özmen’in elinden teşekkür plaketi alan Hilmi Yıldırım, 2004 ve 2014 seçimlerinde AK Parti’yi yarı yolda bıraktığını unutup, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafların altına #İlkgünküAşkla etiketini not olarak düştü. Ancak Yıldırım’ın bu paylaşımı samimiyetten uzak bulunurken seçmenle dalga geçmek şeklinde yorumlandı.
Kaynak MANŞET