Hedef Holding'e ait İnfo Yatırım Şubesi'nin tanıtım toplantısı Anemon otelde gerçekleşti. 

Hedef Holding'e ait İnfo Yatırım Şubesi'nin tanıtım toplantısı Anemon otelde gerçekleşti. 

Hedef Holding'e ait İnfo Yatırım Şubesi'nin tanıtım toplantısı Anemon otelde gerçekleşti. 
24 Şubat 2022 - 09:25

“Aydın, zaman ile parayı aynı anda kaybediyor”

23 Şubat 2022, Çarşamba 18:14

 

Aydın’da hizmete açılan Hedef Holding’e ait İnfo Yatırım Şubesi’nin tanıtım toplantısı Anemon otelde gerçekleşti. 

Toplantıya, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken ile KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger, Hedef Pörtföy Genel Müdürü Ercan Güner, İnfo Yatırım Strateji Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Erhan Aslanoğlu, İnfo Yatırım Kurumsal İletişim Direktörü Mine Uzun, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli ile Doç Dr. Ali Petek ve Aydınlı İş insanları katıldı.

"ADÜ öğretim görevlileri olarak finansal okur-yazarlık noktasında üzerimize düşeni yapmaya başladık.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Ali Petek, “Bilindiği gibi artık çağımız finansal çağ. Finansın önemi, yeni enstrümanlardan dolayı oldukça arttı ve karmaşıklaştı. Cebimizdeki paramızın, yatırımlarımızın ve borçlarımızın yönetimi arık uzmanlık işi haline geldi. Bireysel ekonomimiz profesyonel yönetim gerektiren hale döndü. Böyle olunca da sermaye piyasalarının önemi dünya genelinde arttı. Türkiye’de de bu anlamda sermaye piyasasının oldukça geliştiğini gözlemliyoruz. Sermaye piyasaları gelişirken, Biz ADÜ öğretim görevlileri olarak finansal okur-yazarlık noktasında üzerimize düşeni yapmaya başladık. Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Yusuf Kaderli öncülüğünde finansal okur-yazarlığı giderek Türkiye’ye doğru yol aldı. Bu durum, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından da fark edildi. Bu nedenle SPK bir takım finansal destekler de sağladı. Fakat pandemi süreci başladığında, bugüne kadar olan yatırımcı sayısı ikiye katlandı. Türkiye’de sermaye piyasasının önemi son derece arttı. Bu çerçevede yürürken Hedef Holding ve buna bağlı olan İnfo Yatırım Menkuller A.Ş. Aydın’da ADÜ ve öğretim üyeleriyle birlikte bir çalışma yürüttü. Türkiye’nin önemli veri sağlayıcılarından bir tanesi İdeal Data’yı, ADÜ Teknopark’ta yatırım olarak planladılar. Bu Aydın için çok önemli bir yatırım oldu. Ben bu anlamda şahsım ve ADÜ adına kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aydın şirketleri son dönemlerde biraz atak yaptılar

ADÜ Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Yusuf Kaderli, de  “Ben 18 yaşında Aydın’a okumak için geldim ve şuan Dekanı olduğum İİBF’nin ilk mezunlarındanım. Hayatımın büyük bölümü burada geçti ve Aydın’a çok önem veriyorum. Artık kendimi yüzde 51 Aydınlı olarak tanıtıyorum. Biliyorsunuz borsada şehir endeksleri hesaplanıyor. Ben bir dergide 6-7 yıl önce yazı kaleme aldığımda 11 ilin şehir endeksleri hesaplanıyordu. Ben bu şehirler arasında Aydın var mıdır? Diye sorduğumda, herkesten ‘Hayır’ cevabını alıyordum. Benim hayalimdi borsada Aydın’ın şehir endeksinde hesaplanıyor olması. Bunun için belli sayıda halka açık kuruluş gerekiyordu. Bu hayalim yakın zamanda gerçekleşti ve Aydın şirketleri son dönemlerde biraz atak yaptılar” açıklamasında bulundu.

" üniversiteler arası son 10 borsa yarışmasını 10’unun da birincisi Aydın ADÜ öğrencileri oldu"

Bir diğer hayalinin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadığını belirten Prof. Dr. Kaderli, “Nazilli İİBF’ye dekan olduktan sonra üniversiteler ile halk arasında bağ kurulamaması gibi sorun vardı. Yani buralardan mezun olan çocukların özel sektörde iş bulamaması ve bu çocukların sudan çıkmış balık gibi olmasını ele almak istedim. Hedefimiz finans olduğu için hemen borsa yöneticileri ile bağ kurdum ve onların ihtiyaç duyduğu eleman profilini çıkarttım. Aracı kurum nasıl bir personel ister? Diye. Daha sonra da öğrencilerimi bu yönde geliştirdim. Artık bu çalışma meyvelerini vermeye başladı. Türkiye’nin çok çok önemli kurumları tarafından ve Aydınlıların birçoğu bunu bilmiyordur, üniversiteler arası son 10 borsa yarışmasını 10’unun da birincisi Aydın ADÜ öğrencileri oldu. Bu başarı 10 yıl boyunca da aralıksız olarak gerçekleşti. Kurumlarda bu öğrencilerime sahip çıktılar. Dereceye giren o öğrencilerim mezun olmadan hemen işe aldılar. Biliyorsunuz bu durum genelde büyük üniversitelerde olur. Biz doğru yolda olduğumuzu inanarak bunu daha da geliştirdik. Aracı kurumlarda ilişkimiz farklı boyutlara ulaştı. Türkiye’deki borsa aracı kurum çalışanlarının yüzde Aydın ADÜ öğrencilerinden oluşuyor ve hala daha bu sayış artmaya devam ediyor. Şuan kalifiye eleman noktasında ilk başvurular bize yapılıyor. Bu beni çok onurlandırıyor. Bugün İnfo Yatarım’ın Aydın’a açılmış olması çok önemli. Günümüzde kaynağın zor bulunduğu, bulunsa bile zor yönetildiği bir dönemden geçiyoruz. Hedef Holding oldukça güçlü bir holding ve biliyorsunuz Hedef Holding Bankası Aydın’da faaliyete geçecek. Bu banka faaliyete geçtiğinde İnfo Yatırım da oranın bir şubesi gibi çalışacak. Hem iş insanlarının kaynak ihtiyacını hem de artık para yönetiminin yurtdışında olduğu gibi profesyonellerin eline bırakılmış olacak. Aydın’da inanılmaz bir mevduat var ve Aydın zaman ile parayı aynı anda kaybediyor. Servet değişimine neden olacak en önemli yatırım aracı olarak başta hisse senedi geliyor. Bunun ispatı olarak gelişmiş ülkeler ve oralara baktığımızda toplam tasarruflarının yüzde 60-65’i bu piyasalardan sağlanmasıdır. Türkiye’de bu durum henüz çift hanelerde bile değil maalesef. Fonlarla birlikte Türkiye’de bu yüzde 7-8 oranlarında. İnfo Yatırımın buraya gelmesinin gerek Aydın halkı açısından gerek iş insanları ve şirketler açısından çok hayırlı olduğunu düşünüyorum. Kendileriyle çok güzel projeler geliştirmeyi planlıyoruz. Bu güzel projelerimizi yakında Aydın’a duyurmaya başlayacağız. Ben Aydın’a yaptıkları yatırımdan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen panelde ekonomi uzmanları tarafından Türkiye ve Dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgiler verildi. Katılımcıların ekonomi yatırımları hakkında soruları da yanıtlandı. Gerçekleşen kokteyl ile program son buldu