Gastronomi Festivali’nin yıldızı enginar oldu

Gastronomi Festivali’nin yıldızı enginar oldu

Gastronomi Festivali’nin yıldızı enginar oldu
11 Mart 2024 - 15:48

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ilçeye özgü ürünleri tanıtmak amacıyla düzenlediği, yetenekli şeflerin Efeler halkıyla buluştuğu 3’üncü Efeler Gastronomi Festivali’nin ana kahramanı Efeler enginarı oldu.

Efeler halkının yoğun ilgi gösterdiği; sergi, panel, söyleşi, mutfak çalışmaları gibi çeşitli etkinliklerle 3 gün boyunca süren festival büyük bir coşkuya sahne oldu. “Marka Kent Efeler” için hayata geçirdiği projelerle dur durak bilmeden çalışan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın, kentte gelenekselleştirdiği Efeler Gastronomi Festivali’nin konuk şefleri yemeklerini Efeler enginarını kullanarak yaptı.

 

Türkiye’de en çok enginar üretiminin yapıldığı Efeler’deki festivalde aşçılar, belediyenin verimli tarım arazilerinde yetiştirilen enginarlar ve Başkan Atay’ın ilçeye kazandırdığı Yüzde 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nın ürünleri ile tabaklarını hazırladı. İtalyan şeflerin katılımı ve katkılarıyla uluslararası boyut kazanan lezzet şöleninde İtalyan Aşçılar Francesco Sernicola ve Carmine Pierno da enginarın baş rol olduğu, enginar carpaccio, karidesli enginar, kızartma ve yoğurt eşliğinde enginar, güveç enginar, sirkeli soğan eşliğinde kızarmış enginar, kremalı enginar, koyun peynirli enginar, enginar dolması gibi yemekler hazırladı. Festivale katılım gösteren tüm şefler Efeler enginarının daha önce tadıp kullandıklarından çok daha başka, çok daha güzel olduğunu vurguladı.