Efeler’de on sekizinci Kitap Kafe açıldı

Efeler’de on sekizinci Kitap Kafe açıldı

Efeler’de on sekizinci Kitap Kafe açıldı
12 Mart 2024 - 15:06

Aydın’ın Efeler ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın talimatıyla hayata geçirilen Kitap Kafe’nin 18.’si düzenlenen törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Atay; “Kitap kafenin ne olduğunu anlamayanlarla yarışmak gücüme gidiyor. Çocuklarımız fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olacaklar, sonra fikir sahibi olacaklar. Bunun için her mahalleye gerekirse her sokağa, kitap kafe açmaya söz veriyorum” dedi.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın projelerinden ’Kitap Kafe’nin 18. şubesi Hasanefendi Mahallesi’nde düzenlenen törenle açıldı. 2022 yılının Ocak ayında açılan ilk Kitap Kafe’nin ardından ilçe genelinde kitap kafe açmaya devam eden Başkan Atay, geleceğin teminatı olan gençlerin fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olması hedefiyle kitap kafelerin sayısını artırmaya devam edeceğini vurguladı.

 

“Kitap kafenin ne olduğunu anlamayanlarla yarışmak gücüme gidiyor”

Çocukların gelecek olduğunu ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamaları için Kitap Kafe’leri her mahallede açacağını ifade eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay; “On sekiz Kitap Kafe açtık. Haftaya yetişirse on dokuzuncusunu açacağız ama gelecek dönem 20 Kitap Kafe açacağım, Efeler ilçesine söz veriyorum. 6 Hanımevi açtım. 7 Hanımevi daha açacağım. 5 kreş açtım, 5 kreş daha açacağım. Bin 500 çocuğumuz okul öncesi eğitimden yararlanacak. Bir fabrika kurdum. Bir organik fabrika daha kuracağım. 150 kadınımızı tekrar pozitif ayrımcılıkla orada çalıştıracağım. Ben Cumhuriyetin çocuğuyum. Cumhuriyet yetiştirdi beni. Borcum var bu cumhuriyete, bu millete. Onu ödemek için buradayım. Onu ödemek için aday oldum. Çocuklarımıza, kadınlarımıza hizmet etmek için adayım. Sizin için adayım. Kitap kafenin ne olduğunu anlamayanlarla yarışmak gücüme gidiyor. Bırakın Aydın’daki belediye başkanlarını iddia ediyorum İzmir’deki bütün belediye başkanlarının yaptığından fazla Efeler’e hizmet ettik arkadaşlar. Gurur duyuyoruz” dedi.

 

“Çocuklarımız önce bilgi sahibi olacak”

Gerekirse her sokağa kitap kafe açacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Atay; “Kadınlarımızın aile içindeki ekonomik durumlarını arttırarak bir birey olarak ailede söz sahibi olmaları ve onların mutlu olmalarını istiyorum. Çünkü, kadın mutlu olursa aile mutlu olur, çevre mutlu olur, toplum mutlu olur. Bunu gerçekleştireceğim. Çocuklarımız fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olacaklar, sonra fikir sahibi olacaklar. Bunun için her mahalleye gerekirse her sokağa, kitap kafe açmaya söz veriyorum. Her şeyimiz çocuklarımız, geleceğimiz onlar. Bunların hepsini birlikte başardık. Siz olmasaydınız, siz yanımda olmasaydınız bunları başaramazdım. Alkışlanacak olan biri varsa aslında sizsiniz. Hepinize çok teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu mahallemize bir de Hanımevi açacağım” şeklinde konuştu.

Başkan Atay, konuşmasının ardından beraberindeki heyet ile birlikte Kitap Kafe’nin açılış kurdelesini keserek, kafe içerisinde incelemelerde bulundu. Kitapları da inceleyen Başkan Atay, Efelerli vatandaşlara da seslenerek, kitap okumanın önemini hatırlattı. Açılış törenine onur konuğu olarak katılan eğitimci yazar Gülhan Taşkın İkiz, hazırlanan stantta kitaplarını imzaladı.