Efeler Meclisi’nde ‘içkili mekan’ tartışması

Efeler Meclisi’nde ‘içkili mekan’ tartışması

Efeler Meclisi’nde ‘içkili mekan’ tartışması
02 Eylül 2021 - 14:38

Efeler Belediyesi Eylül Ayı olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın yönettiği toplantıda 17 madde görüşülerek karara bağlandı. Efeler Belediyesi Meclis Kararı ile belirlenen İçkili Alan Bölgesine ilave edilmesi ve güncellenmesi maddesi ise tartışmaya neden oldu.

“KAMUOYU BU KONUDA RAHATSIZ”

AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Eser, “Aydın sınırları içerisinde yeteri kadar içkili alanlar var. Buralara ilave edilmesi konusunda çevre halkının rızası var mı? Her 3-4 toplantıda bir içkili alanların genişletilmesiyle ilgili kararlar alıyoruz. Kamuoyu bu konuda rahatsız. Biz bu konuya itiraz ediyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“ZORLA İÇİRMİYORUZ”

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ise, “Bizim zabıtamızın emniyetimizin yapmış olduğu bir işlemle ilgili olarak siz hala daha işi yokuşa sürüyorsunuz. Başka bir amaç içerisindesiniz. Size göre içkili alanlar yeterli. Burası turistik bir kent. Kentten 5 milyona yakın araç geçiyor. Bu araçların geçtiği yerlerde insanların isteklerini yerine getirmek Efeler ilçesindeki bütün esnafın sorumluluğudur. Tescil ettiğimiz mahallelerde içkiyle ilgili olarak bir şey vermiyoruz. Oraları zaten içkili alan içerisinde. Biz sadece kamulaştırma olmuş İmamköy’deki yerle ilgili olan kısmı bir de Ilıcabaşı’ndaki kısımla ilgili karar alıyoruz. Siz niye içkili yerlerden rahatsız oluyorsunuz ben bunu alamıyorum. Turistlik bir kent burası. Turistler gelirler isteyen içer, isteyen içmez. Zorla mı içiriyoruz.” şeklinde konuştu.