Çeştepe Hanımevi müthiş kalabalıkla hizmete açıldı

Çeştepe Hanımevi müthiş kalabalıkla hizmete açıldı

Çeştepe Hanımevi müthiş kalabalıkla hizmete açıldı
29 Aralık 2021 - 15:43

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın ilçede yaşayan kadınlar için hayata geçirdiği projelerden birisi olan Hanımevi'nin ikincisi, Çeştepe Mahallesi'nde açıldı.

Efeler'de, sadece kadın vatandaşların hizmetine sunulan, hem bu yönüyle hem de ücretsiz ikramları ve nezih ortamıyla Aydın’da bir ilk olma özelliği taşıyan Hanımevi’nin ikincisi, Çeştepe Mahallesi Cumhuriyet (İnönü) Caddesi No: 30 adresinde, gerçekleştirilen törenle açıldı.
Törene Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.

"MUTLU OLMANIZ İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ"
Açılışa katılan herkese teşekkür eden Başkan Atay, "Bir sözümü daha yerine getirmenin onurunu, gururunu, mutluluğunu yaşıyorum. Bizler, sizlerin hayatını kolaylaştırmak, sizler yaşadığınız sürece mutlu olmanız için elimizden gelen her şeyi yapmak için çaba sarf ediyoruz. Sevgili kadınlarımız, sizin için yaptık burayı. Sosyalleşmeniz için, birlikte oturup konuşabilmeniz, dertleşebilmeniz, bir şeyleri paylaşabilmeniz için. Burası sizin birlikte zaman geçirebileceğiniz bir mekan olarak tasarlandı. Bütün kadınlarımızın yaşamda çok önemli bir yeri olduğunu bilen bir kişi olarak bu hizmetleri yapmayı kendime görev olarak kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.

"KADIN MUTLU OLURSA EVDE HUZUR VE MUTLULUK OLUR"

Kendisinin bir ilkesi ve felsefesi olduğunu belirten Atay, "Eğer, kadın mutlu olursa, üretirse, kazanırsa inanın ki o evde çok büyük bir huzur ve mutluluk olur. Ülkemizde mutluluk olur. Barış içinde yaşayacağımız günleri hep birlikte görürüz. Ben bunun için çaba sarf ediyorum. Kadınlarımızın mutlu olması için, üretmesi için çaba sarf ediyorum" dedi.

ENGİNAR FABRİKASI'NDA SADECE KADINLAR ÇALIŞACAK

Başkan Atay, önemli projelerinden birisi olan ve Efeler'e büyük bir katkı sağlaması beklenen enginar fabrikası için de müjdeli haberi verdi. Başkan Atay, "En çok enginar yetişen ilçemiz olan Efeler'de, enginarın bir yerden taze olarak girip, diğer yerden kavanozun içinde konserve olarak çıkacağı bir fabrika açıyoruz önümüzdeki ay içinde. Orada yalnız kadınlar çalışacak. Hem üreteceksiniz, hem kazanacaksınız, hem ailenizi ve kendinizi mutlu edeceksiniz. Bu ülkeye de mutluluk yayacaksınız. Sizlerin sayesinde bu ülke barış içinde yaşayabilecek, bu ülkede mutluluk, refah, üretim artacak, hakça paylaşım olacak. Bunun için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

"HER AY 2 TESİSİ AÇACAĞIZ"
5 yıllık görev süreci içerisinde verdiği tüm sözleri yerine getireceğini ifade eden Başkan Atay, "Gelecek ay 2 tesisi açacağız, Şubat ayında belki 3 olacak. Her ay 2 tesis açacağız ama Şubat ve Mart'ta 3'er tesis açacağız. Haziran ayının sonuna kadar her ay bu tesislerimizi açmış olacağız. Tüm hepsinin planlaması yapıldı. Sizin için çalışıyoruz" dedi.